Kuva: AOP

Lauri Tähkä: "En päästä itseäni helpolla"

27.06.2016 11:52 - Anna Hopi

Kesä menee Tähkän osalta levynteossa, eikä miestä nähdä festivaalikeikoilla.

Laulaja kertoo, ettei kaipaa isoille lavoille tänä suvena, vaikka nauttii festarikesistä täysin siemauksin. Tulevan albumin tekoprosessi on vienyt miehen mennessään, ja tulokset kuullaan syksyllä. Alku on ollut lupaava, kun katsoo kultarajan ylittänyttä Morsian-singleä, joka äänestettiin vasta kaikkien aikojen iskelmäksi. Lue lisää täältä.

- Tämä kesä 2016 menee aikalailla studiossa tehden uutta albumia, joka tulee 16. syyskuuta. Sen kanssa on paljon vielä töitä. Työskentely tuntuu luontevalta, olen tehnyt sitä koko kevään. Teimme tammikuussa jo isoja bändiäänityksiä Raaseporissa. Kesä on tekstiviilauksia, kappaleet on sävelletty aika valmiiksi. Tuottaja Jukka Immonen sitä vielä ehostelee, kertoo Lauri Tähkä.

Vaikka jollain viikolla olisikin vähemmän puuhaa levyn kanssa, Tähkä vakuuttaa, ettei tunne oloaan tylsistyneeksi. Aamuvirkku mies kertoo heräävänsä aamuisin aikaisin kahvin keittoon, ja alkavansa heti hommiin.

- Koskaan ei tule se olo, että kun ei ole mitään tekemistä. Enemmänkin tulee mieleen se, että voi että, kun tuokin asia on tekemättä. Tänäkin aamuna heräsin kuudelta viilailemaan yhtä tekstiä, kertoo tähti.

- En osaa maata sängyllä loikoillen. Pongahdan aina pystyyn kuin herään. Mietin, pitäisikö alkaa tekemään jotain. Se on minun tapani elää.

"En päästä itseäni helpolla"

- Olen aina työssäni tehnyt parhaani mukaan. Kun saa ruuvata viimeiseen asti, niin sitten ruuvataan. Huipputuottajat saavat prissata minua niin pitkään kuin haluavat, ja teen yhteistyötä. Etsimme parasta mahdollista. Mun proggiksissa ei ole koskaan päästy helpolla - ei minä, eivätkä toiset, kertoo mies.

Säätilanne ei vaikuta Tähkän fiiliksiin kesällä. Oli sitten paistetta tai sadetta, mies lähtee uuteen päivään yhtä suurella innolla.

- En seuraa säätiedotuksia ollenkaan. Nousen joka aamu säästä riippumatta täysillä ylös. Sadepäivät eivät haittaa. Kesällä valo ja puhtaus ja luonnon raikkaus tekevät hyvän olon. Elämässä on enemmänkin murehtimista kuin sää, virkkoo laulaja pohtivaan tapaansa.

Kilpailut

Uusimmat