Kuva: liiga

Ilves kukisti Sportin – Tapparalle vihdoin täydet pisteet

27.12.2014 19:55 - Frans Metsälä

Ilves voitti kaksi maalia viimeistelleen Teemu Rautiaisen johdolla Sportin maalein 3 – 2 lauantai-iltana Hakametsässä. Tappara puolestaan voitti SaiPan 4 – 1 -lukemin Lappeenrannassa pelatussa ottelussa. Voitto oli kirvesrinnoille ensimmäinen täysi pistepotti sitten lokakuun lopun.

Liigassa pelattiin lauantaina ensimmäinen kierros joulutauon jälkeen. Ilves isännöi Sportia Hakametsässä pelatussa ottelussa. Sami Sandell vei Ilveksen johtoon avauserässä ylivoimalla Tapio Laakson ja Vojtech Polakin kerätessä syöttöpisteet. Teemu Rautiainen (kuvassa) lisäsi tupsukorvien johtoa toisen erän alussa Antti Tyrväisen ja Tommi Kivistön alustuksesta.

Joel Kiviranta rikkoi Sportin kuparisen vielä toisessa erässä. Teemu Tallberg toi vaasalaiset tasoihin kolmannen erän alussa. Rautiainen laukoi illan toisellaan ottelun 3 – 2 loppulukemat Mikko Kukkosen syötöstä. Ilveksen Joonas Korpisalo torjui ottelussa peräti 41 laukausta. Loistavan ottelun pelannut Sportin Hannu Toivonen ehti kiekon tielle 21 kertaa.

Tappara puolestaan kohtasi SaiPan Lappeenrannassa. Pekka Saravo vei kirvesrinnat johtoon Kristian Kuuselan syötöstä jo ottelun avausminuutilla. SaiPan Jesse Mankinen tasoitti toisen erän alussa. Teemu Aalto vei Tapparan johtoon kahden miehen ylivoimalla Olli Palolan ja Kuuselan alustuksesta. Antti Erkinjuntti laukoi kirvesrintojen kolmannen osuman hetkeä myöhemmin jälleen ylivoimalla Stephen Dixonin ja Jarkko Malisen kerätessä syöttöpisteet.

Palola laukoi ottelun 1 – 4 loppulukemat päätöserässä Kuuselan ja Dixonin syötöistä. Tapparan Juha Metsola torjui ottelussa 28 kertaa. SaiPan Jussi Markkaselle merkattiin ainoastaan 12 torjuntaa. Voitto oli kirvesrinnoille ensimmäinen täysi pistepotti sitten lokakuun viimeisen päivän.

Liigassa pelataan vielä yksi kierros kuluvan vuoden puolella. Tappara isännöi Pelicansian tiistaina 30.12 Hakametsässä alkaen kello 18.30. Ilves puolestaan matkaa Turkuun. Radio City Tampereen Kiekkoradio selostaa tiistain TPS – Ilves -ottelun alkaen kello 18.30.