Kärpät viidenteen perättäiseen voittoon

30.12.2014 21:03 - Hannu Okkonen

Kärpät ja Espoon Blues kohtasivat toisensa vuoden viimeisessä koitoksessa Oulussa. Ottelussa nähtiin hienoja maaleja, joille maalivahdit eivät voineet mitään. Blues osoitti taistelutahtoaan Kärppien johdettua parhaillaan 4-1. Kärpät otti kuitenkin viidennen peräkkäisen voittonsa lukemin 5-2. Kärppien kolmoskenttä oli liekeissä: Joonas Donskoi iski tehot 2+1, Julius Junttila 1+2 ja Joonas Kemppainen 0+2. Bluesin Miro Aaltonen iski kummatkin vieraiden maalit.

Kärpät aloitti vakuuttavasti ja joukkue siirtyikin 1-0 johtoon hyvin nopeasti. Nelosketju pyöritti aikansa ja Juho Keränen syötti Adam Masuhrille, joka laukoi siniviivalta kiekon sisään ajassa 2:31. Avauserän sääntöjen rajamailla mennyt Jari Sailio otti vihdoin jäähyn ja heti perään Olli Malmivaara löi kiekon katsomoon. Aivan jäähyjen lopussa Esa Pirnes pisti namusyötön Patrick Davisille, jolla oli helppo työ lyödä kiekko maaliin.

Kärpät lisäsi johtoaan toisen erän loppupuolella, kun Joonas Kemppainen syötti maalin nurkille Joonas Donskoille, joka löi kauden yhdeksännen maalinsa. Melkein heti perään Davis pääsi läpi, mutta hänet kaadettiin. Mies pääsi kokeilemaan rangaistuslaukausta, mutta ei onnistunut.

Blues kavensi kolmannen erän alussa ylivoimalla, kun Kai Kantola syötti avopaikkaan Miro Aaltoselle, joka löi kiekon maaliin. Kärpät siirtyi jälleen kolmen maalin johtoon erän alkupuolella. Kemppainen syötti Julius Junttilalle maalin takaa ja mies löi kiekon sisään. Aaltonen iski illan toisensa erän puolivälissä 4-2 ylivoimalla ja tilanne oli 4-2. Blues yritti kavennusta ilman maalivahtia viimeiset kaksi minuuttia. Hyvistä paikoista huolimatta vieraat eivät saaneet kiekko maaliin. Sen sijaan Donskoi iski illan toisensa tyhjiin Junttilan syötöstä. Näin Kärpät voitti 5-2 ja otti viidennen peräkkäisen voittonsa.

Kärppien seuraava ottelu on perjantaina Vaasassa Sportin vieraana. Ottelu alkaa kello 18.30 ja Kiekkoradio Radio City Oululla kello 17.30.