Mitä tapahtuu Yö-yhtyeelle? "Perjantain ravintolakeikat taputeltu loppuun"

12.10.2016 11:30 - Anna Hopi

Suomalainen rock-legenda on huomannut musiikkikentän muutoksen, joka vaikuttaa myös Yö-yhtyeen keikkoihin.

35 vuotta suomalaisen rockmaailman huipulla ei ole tullut ilman taisteluita. Olli Lindholm myöntää, että Yö-yhtye on kokenut uransa aikana niin suurimmat voitot kuin syvimmät alhot. Hän mainitsee yhtyeen käyneen läpi oman helvettinsä erityisesti 80- ja 90-luvuilla.

- Syvimmät helvetit ovat niitä, jotka pitkällä aikajänteellä osoittautuvat taivaaksi. Se, että koet syvimmät helvetit, mahdollistavat suuret onnenhetket. Ne ovat juuri ne 80-luvun tilanteen, kun keikoilla ei käynyt kukaan, ja käyt siellä lähtöpisteessä ja vähän alle, muistelee Lindholm Iskelmän haastattelussa.

- 90-luvun loppu oli kyllä varsinainen show. 2000-luvulla on ollut aaltoliikettä, mutta ne eivät ole olleet bändistä, motivaatiosta tai kuinka tosissaan on ollut. Musiikkimaailma on muuttunut niin paljon. Niihin ei voi oikeastaan vaikuttaa mitenkään. Pitää vain mukautua ja sopeutua. Viimeisimmällä Puolet taivaasta, puolet helvetistä -levyllä olemme pystyneetkin sopeutumaan kappalerakenteellisesti.

"On vaikea pysyä mukana muutoksessa"

Laulajan mukaan 2000-luku on antanut yhtyeelle monia onnistumisen hetkiä.

- Tässä viimeisen viiden vuoden aikana Kiitos ja kunnia ja Taivas ja helvetti -välillä on tapahtunut enemmän kuin 30 ensimmäisenä vuotena. Ei kannattanut luovuttaa, hymyilee solisti.

Hänen mukaansa on silti vaikeaa pysyä mukana musiikkikentän muutoksessa.

- Meidän pitää Yö-yhtyeenä miettiä, millaisia rundeja tullaan tarjoamaan. Meidän täytyy ymmärtää se, että ihmisten kulutuskäytännöt ovat muuttuneet. Perjantain ravintolakeikat kuusihenkiselle bändille ja roudareille alkavat olla taputeltu loppuun. Se on asia, jolle ei voi mitään, sanoo artisti.

- Ensi syksynä pitää tehdä niin, että perjantaisin on konserttitalo pienemmällä kokoonpanolla ja lauantaina perus-ravintolakeikka. Mietimme myös tämän syksyn aikana, miltä Yö tulee näyttämään ensi kesänä. Tuomme sen ihan eri konseptina.

Lue myös: IS: Olli Lindholm tahtoi suojattinsa Yö-kiertueelle: "Lisävirtaa vanhoille ukkeleille"

Kilpailut

Uusimmat