Kuva: Uuge Kojola

Lukko löi kapuloita IFK:n rattaisiin pyhätössä

06.03.2015 20:55 - Pasi Purmonen

Runkosarjan toiseksi viimeisessä kotiottelussa IFK sai vieraaksi Rauman Lukon.

IFK aloitti ottelun alussa vahvasti. Ensimmäisen viiden minuutin aikana Ryan Zapolsky saa tehdä töitä Lukon maalilla. Edarijengi hakee vimmatusti avausmaalia, jonka merkitys on tällä kaudella ollut merkittävä. Ajassa 9:22 IFK pääsi pelaamaan ottelun ensimmäistä ylivoimaa, mutta tästä ei tulosta syntynyt ja heti perään Lukko pääsee kokeilemaan omasta vuorostaan ylivoimaa. Maaleja ei nähdä, ja ensimmäinen erä jäi maalittomaksi.

Toista erää ehdittiin pelua reilun minuutin verran, kun Toni Koivisto yllättää Ville Husson ja Lukko siirtyy 0-1 johtoon. Ottelun lähestyessä puoliväliä, pääsi IFK pelaamaan ottelun toista ylivoimaansa. Paine on kovaa, mutta viimeistely uupuu eikä maalia saada aikaiseksi. Myös Lukko pääsee pelaamaan toisessa erässä kertaalleen ylivoimaa, mutta tuloksetta. Lukko kuitenkin iskee täyskentällisenä ajassa 35:41 kun Janne Lahti paukuttaa kiekon ylänurkkaan, ja toinen erä päättyy Lukon 0-2 johdossa.

Comeback-tiimiksi itsensä nimennyt IFK näyttää lempinimensä mukaisia eleitä ajassa 49:57, kun Robert Leino laukoo kiekon ohi Ryan Zapolskyn ja edarijengi kaventaa pelin lukemiin 1-2. IFK saa vielä pelin lopussa mahdollisuuden tasoitukseen, kun minuutti ennen pelin loppua Lukko ottaa rangaistuksen mutta ratkaisua ei tapahdu ja Lukko vie ottelun 1-2.

HIFK pelaa seuraavan kerran huomenna kun edarijengi matkaa Ouluun ja vastassa on sarjakärki Kärpät. Selostus ottelusta suorana klo 17:00 ja ennakkotunnelmia klo 16:00 Radio Cityltä Helsingissä taajuudella 99,4MHz tai netissä wwww.radiocity.fi.