Kuva: Jiri Halttunen

Tapparan Peltola palasi terävästi tauolta

10.02.2015 21:23 - Frans Metsälä

Tappara voitti Sportin 5 - 2 - lukemin tiistai-iltana Hakametsässä pelatussa ottelussa. Kapteeni Jukka Peltola oli kirvesrintojen tehokkain pelaaja saldollaan 2+1. Tappara pelaa seuraavan kerran perjantaina Oulussa.

Liigassa pelattiin tiistaina kuuden ottelun kierros. Tappara palasi helmikuun maaottelutauolta kotiottelulla Sportia vastaan. Maalittoman avauserän jälkeen Charles Bertrand laukoi vaasalaiset johtoon toisessa erässä. Tapparan kapteeni Jukka Peltola (2+1) tasoitti Stephen Dixonin (0+2) ja Alexander Bonsaksenin esityöstä. Peltola laukoi kirvesrintojen toisen osuman hetkeä myöhemmin Antti Erkinjuntin ja Aleksi Elorinteen alustuksesta. Henrik Haapala laukoi vielä toisessa erässä ylivoimalla Tapparan kolmannen osuman Kristian Kuuselan ja Dixonin kerätessä syöttöpisteet.

Henrik Tömmernes laukoi Liiga-uransa ensimmäisen maalin Peltolan syötöstä päätöserän alussa. Lassi Kokkala laukoi vaasalaisten toisen osuman. Josh Green ohjasi Tapparalle ylivoimalla ottelun 5 – 2 -loppulukemat Teemu Aallon ja Jan-Mikael Järvisen esityöstä. Tapparan Juha Metsola torjui ottelussa ainoastaan 15 laukausta. Sportin Hannu Toivonen ehti kiekon tielle 23 kertaa.

Tappara pelaa seuraavan kerran perjantaina Oulussa. Radio City Tampereen Kiekkoradio selostaa 13.päivä pelattavan Kärpät – Tappara -ottelun alkaen kello 18.30. Kiekkoradio käynnistyy tuntia aikaisemmin.