Olli Lindholmin levynteko meni tappeluksi: "Tuottaja huusi, ettei jaksa kuunnella tuollaista s******n apinaa"

12.05.2016 13:01 - Anna Hopi

Yö julkaisee 20. toukokuuta uuden Puolet taivaasta, puolet helvetistä -albumin, jonka tekemisprosessi oli vaiheikas ja aiheutti kiistaa tuottaja Jimmy Westerlundin kanssa.

Olli Lindholm sanoo olevansa ihminen, joka vaatii pienen punaisen vaatteen ja hieman ärsytystä, jotta saa luovan prosessin käyntiin ja itsestään parhaan irti. Jonne Aaronin taustalla vaikuttanut Jimmy Westerlund oli oikea mies tehtävään, hän nimittäin sytytti konkaritähdestä uuden vaihteen, jota tarvittiin.

- Olen parhaimmillani silloin, kun minut asetetaan kovaan paikkaan. Minulle pitää antaa kunnon palaute. Kun muut jähmettyvät ja antavat periksi ja luovuttavat, niin minulle syttyy uusi vaihde. "Katsotaan, kuka luovuttaa ja kuka on kuka..." Kertoi Lindholm.

- Olin Jimmyn kanssa samassa vaiheessa kuin 80-luvulla urani alussa, jolloin T. T. Oksala alkoi tekemään Yön kanssa yhteistyötä. Hän pisti minulle suitset suuhun. En voi sanoa, että olisin hyvä laulaja, mutta olen parhaimmillani uskottava tulkitsija. Se ei tule kerrasta ja kahdesta, vaan se täytyy kaivaa ja ärsyttää minusta esiin.

"Edellisen levyn heikoin lenkki olin minä"

Westerlund osasi painella laulajaa oikeista napeista niin, että studiossa huudettiin välillä kilpaa.

- Siellä tapeltiin välillä todella lujaa. Meillä tuli vastaan sellainenkin tilanne, että avauduin yksityiselämästäni erokohun aikaan, ja Jimmy menetti hermonsa. Hän huusi minulle mun henkilökohtaisesta elämästä, että "Mä en v***u jaksa kuunnella tuollaista saatanan apinaa. Lähde helvettiin täältä!" Otin lähimmän vehkeen käteen ja sanoin "Pidä sä suomenruotsalainen turpasi kiinni", paljasti Lindholm Iskelmän suorassa lähetyksessä Satu Kotosen haastattelussa.

Usein miesten temperamentti lauhtui hetken päästä, kun Westerlundin vaimo keitti parivaljakolle keittiössä kahvit. Sen jälkeen palattiin työnteon pariin.

- Menin vaan takaisin koppiin laulamaan. En olisi ikinä kuvitellut, että laulan kokonaisen päivän samaa kappaletta uudestaan ja uudestaan. Kun menin seuraavana sunnuntaina sinne, niin Jimmy sanoi minulle, että "Kuule Olli, mun mielestä sä olet todella paska laulaja". Siitä lähdettiin, se vain sisuunnutti minua.

Lindholm oli valmis ottamaan vastaan kritiikkiä, koska hän halusi tehdä uudesta levystä laadukkaan kokonaisuuden. Rankka työvaihe näyttää kannattaneen, koska ensimmäisestä Minne tuulet vie -singlestä on tullut iso radiohitti ja tuore kappale Erakkokin on herättänyt kiinnostusta.

- Näin sen, että kahden edellisen levyn heikoin lenkki olin minä. Se, etten pystynyt keskittymään siihen hyvin. Laulajan rooli tällaisessa levyssä on kaikista suurin.

Kuuntele alta Yön uusi Erakko-kappale.

Kilpailut

Uusimmat