TUTO avasi vuoden vierasvoitolla K-Vantaasta

03.01.2015 19:36 - Janne Laakso

TUTO Hockey matkusti vuoden ensimmäiseen otteluunsa K-Vantaan vieraaksi Tikkurilaan. Peli-ilo oli ottelutauon jälkeen tallessa ja turkulaiset ottivat pisteet maalein 2-5.

Joukkueilla oli joulun ja uudenvuoden taukojen myötä takanaan vain yksi ottelu edellisiltä reilulta kahdelta viikolta, mutta pelivire löytyi nopeasti ja varsinkin turkulaiset pääsivät hyvin vauhtiin. TUTO meni Hannu Kurun osumalla johtoon jo ennen ensimmäisen erän puoliväliä, ja vaikka kotijoukkue muutamaa minuuttia myöhemmin pääsi ylivoimalla tasoihin, ei turkulaisten vauhti hyytynyt. Anssi Virkki pääsi alle puoli minuuttia myöhemmin viemään TUTOn jälleen johtoon ja Toni Jalolle merkittiin tuossa vaiheessa jo toinen syöttöpiste illan otteluun. Vielä ennen erätaukoa onnistui Anssi Virkki maalaamaan uudestaan, tällä kertaa Kimmo Meriläisen ja Mikko Laineen syötöistä, ja näin ensimmäisen erän tulos oli 1-3.

Toisessa erässä K-Vantaa yritti pariinkiin otteeseen tarjota TUTOlle mahdollisuutta ylivoimamaaleihin, mutta TUTO ei erikoistilanteita saanut hyödynnettyä koko iltana. Mikko Laine onnistui kuitenkin vielä ennen erän loppua täysillä kentällisillä täräyttämään TUTOn jo kolmen maalin johtoon Otto-Eemeli Linken syötöstä.

Kolmatta erää ehdittiin pelata kolme minuuttia, kun K-Vantaa pääsi kaventamaan tilanteen lukemiin 2-4. Kimmo Meriläinen pelasi kuitenkin TUTOn maalilla erinomaista peliä, eikä kotijoukkue enää sen lähemmäksi tasoitusta päässyt edes kuudennen kenttäpelaajan turvin. TUTOn Toni Jalo sen sijaan onnistui vielä viimeisellä minuutilla viimeistelemään tyhjään maaliin loppuluvut 2-5 ja pisteet lähtivät Turkuun. Illan voiton myötä TUTO nousi sarjataulukossa neljänneksi ohi Kajaanin Hokkin.

Jalo kiitteli ottelun jälkeen joukkueen peli-iloa, ja oli tyytyväinen, että uusi vuosi saatiin taukojen jälkeen käyntiin voitolla. Voitto tuo lisäpuhtia, kun runkosarja jatkuu ensi viikolla kolmella pelillä. Keskiviikkona TUTO saa vieraakseen KeuPa HT:n, minkä jälkeen joukkue suuntaa viikonloppuna käymään Kajaanissa ja Savonlinnassa.