Paula Koivuniemi ruotii miehet uransa varrelta - mukana duettoalbumilla!

10.12.2015 14:30 - Anna Hopi

Paula Koivuniemen duettoalbumilla hän laulaa yhdessä parhaimpien kotimaisten miesartistien kanssa.

- Tulossa on sellaisia laulajia, joiden kanssa olen tehnyt töitä tavalla tai toisella. Mukana on tietysti monivuotinen ystäväni Vesa-Matti Loiri, The Voice of Finland -kaverit Elastinen ja Lauri Tähkä, Samuli Edelmann, Toni Wirtanen, Pate Mustajärvi ja Tuure Kilpeläinen. Kaverit ovat säveltäneet isolta osalta uusia kappaleita, mutta mukana on myös klassikobiisejä.

- Levy on mun näköinen. Se on ollut oma haaveeni parikymmentä vuotta. Olen päässyt tekemään töitä eri genrejen artistien kanssa. On ollut unelmani päästä tekemään heidän kaikkien kanssa jotain tällaista.

Miten Paula sitten luonnehtii duettomiehiään?

Vesa-Matti Loiri

- Kävin aikoinaan Vesa-Matti Loirin keikkoja katsomassa helsinkiläisessa ravintolassa, jota ei enää ole olemassa. Olin suuri fani. Ystävystyimme silloin ja olemme olleet yhteisissä konserteissa siihen aikaan, kun esiintymisiä televisioitiin paljon, kertoi Koivuniemi

- Meillä on ollut alusta asti sellainen yhteys. Olemme samanhenkisiä. Olen sielunsisko ja hän on mun sielunveli. Kun tapaa artistin ja vahvan persoonan, yhteys tulee siitäkin, että olet samalla alalla ja teet samoja asioita. Siitä tulee helposti sama kieli. Kun kohtasin Veskun, tuntui kuin olisimme tunteneet toisemme pidempään.

Koivuniemi arvostaa Loiria suuresti.

- Hän on tehnyt isoja asioita Suomen kansalle. Hänellä on suuri sydän. Jos mietitään Veskun uraa, niin mihin kaikkeen hän taipuu. Hän tekee mielettömiä tunnelmallisia lauluja, se mitä hän teki Eino Leinon runoille... Ei ainakaan vielä ole Suomeen syntynyt toista samanlaista Veskua. Tuleekohan koskaan? Hän on aarre meille kaikille.

Pate Mustajärvi

- Popedan kanssa meillä on ollut paljon yhteisiä kesäfestareita. Sitten olemme olleet ainakin kerran yhdessa Tartu mikkiin -ohjelmassa yhdessä. Oli tosi hauskaa. Olli Lindholm oli toisella puolella ja Pate ja minä. Voittajat oli tietenkin helppo sanoa. Tässä on toinen voittaja, ja toinen on siellä Tampereella, nauraa Koivuniemi.

Paula ylistää tapaa, jolla Pate ottaa yleisönsä vastaan kesäfestareilla.

- Meillä on hyvä kemia. Mustajärvi pistää jalkansa siihen monitorin päälle ja alkaa vetää. Seison siinä vieressä.

- Pate on herrasmies, Hän kohtelee naisia tosi hienosti ja arvostaen. Tykkään hänestä - hän on kuitenkin niin tamperelainen murteensa kanssa. Rouhea kansanmies - kaikki tykkäävät hänestä. Keikoilla on kaikenikäisiä. Hänessä on tavallista miesta, vaikka onkin iso stara.

Elastinen

- Tutustuin Elastiseen The Voice of Finland -viihdeohjelman aikana. Hän on aivan hurmaava. En ihmettele, että kaveri on huipulla. Hänessä on sellaista tavallista poikaa ja kuitenkin mies on aivan loistava esiintyjä, kertoi Koivuniemi.

- Hän on helposti lähestyttävä. Artistin täytyy kuitenkin olla artisti, kun hän menee töihin esiintymään. Lavalla ei nöyristellä ketään, vaan annetaan palaa. Se näissä mun levyllä olevilla mieslaulajilla on yhteistä, että he ovat lavalla tähtiä, mutta yksityiselämässä toisenlaisia persoonia. Elastinen on tosi sydämellinen, varmaa tulee pärjäämään niin kauan kuin haluaa tehdä töitä.

Samuli Edelmann

- Samulin kanssa olen varmasti ollut vähiten tekemisissä. Tietysti Vain elämää -ohjelmassa tietenkin nähtiin ja tutustuttiin. Hän on mielestäni aika ujo, herkkä ja tunteikas. Hän on vahvasti läsnä tilanteissa, mutta on samalla karismaattinen ja sympaattinen, kuvaili Koivuniemi.

- Jos juttelet hänen kanssaan, hän katsoo syvälle silmiin ennen kuin vastaa. Hänellä on sellainen oma tyyli.

Lauri Tähkä

- Vaikka on pitkiä taukoja, ettei olla nähty, niin jatketaan aina siitä, mihin jäätiin. Muistan kun hän tuli pinnalle ja näin hänet televisiossa. Katsoin ja mietin, että kuka tuollainen energinen mies on? Laulaa vielä pohjanmaan murteella. Katsoin, että Lauri Tähkä, oi! Tiesin, että tuo kaveri pääsee vielä pitkälle. Hyvin on pärjännyt poika, kommentoi Koivuniemi.

- Nuorilla kavereilla vahvuus on se, että he tekevät itse biisejä. Niistä tulee uskottavia ja omanlaisia kappaleita.

Parivaljakon välit syvenivät, kun Lauri asui samassa talossa Paulan kanssa. Koivuniemi kutsui hänet kahville ja keskustelut syvenivät.

- Puhuimme elämästä, musasta ja pohjalaisuudesta. Huomasimme, että olemme tosi samanhenkisiä. Se tulee juurista. Lauri Tähkä varmasti jakaa ihmiset, koska hän on valtavan rehellinen, avoin ja suora. Osa ei kestä sitä. Hän on erittäin vilpitön.

Tuure Kilpeläinen

- Tuuren kanssa me teimme joskus levyn, jossa oli venäläisiä lauluja. Siinä tilanteessa tutustuimme, kun lauloimme yhdessä ja olimme myös konsertissa. Hän on hurmaava velmu. Tuure on tehnyt minulle nyt tosi hienon biisin, kertoi Koivuniemi.

Kilpailut

Uusimmat