Kuva: Uuge Kojola

HIFK taisteli voiton Vantaan Sportista tiukassa ottelussa

13.01.2015 20:52 - Pasi Purmonen

HIFK sai sarjajumbosta kovan vastuksen Helsingissä kun vastassa oli Vaasan Sport

Sport pääsi yllättämään Helsingin IFK:n täysin jo ottelun ensimmäisellä minuutilla, kun Teemu Henritius hiljentää kotiyleisön ajassa 00:55 nostaen vaasalaisjoukkueen 0-1 johtoon. HIFK pääsee kokeilemaan tasoitusta ylivoimalla, kun Ville Leskinen ottaa Sportille rangaistuksen ajassa 7:20. Ylivoimaa ei pystytty hyödyntämään, mutta Corey Elkins tasoittaa ottelun 1-1 lukemiin kun peliä oli ehditty pelata rangaistuksen jälkeen tasalukemissa seitsemän sekuntia. Sport osoitti pirteää peliä koko erän ajan, mutta maaleja ei enää syntynyt ja toiseen erään siirryttiin tasatilanteessa.

Toinen erä alkoi Charles Bertrandin kaksiminuuttisella korkeasta mailasta ajassa 20:10, ja HIFK pääsi pelaamaan pelin toista ylivoimaansa. Ensimmäisen erän kaava toistuu Sportin tappaessa ylivoiman ja HIFK:n iskiessä heti perään Yohann Auvitun pomputtaessa kiekon ohi Hannu Toivosen ajassa 22:46 ja nostaen HIFK:n 2-1 johtoon. Pian tämän jälkeen HIFK pääsee kokeilemaan jälleen ylivoimalla kun Sportilla on liikaa pelaajia jäällä. Myös HIFK:n kolmas ylivoima jäi tuloksettomaksi. Sport puolestaan saa ensimmäisen kerran kokeilla ylivoimaa ajassa 34:52 kun Otto Honkaheimo lähte istumaan kaksiminuuttista estämisestä. Tätä ylivoimaa ei Sport pääse hyödyntämään loppuun asti, kun Erik Riska ottaa Sportille rangaistuksen ajassa 36:25 estämisestä. Erikoistilanteista ei maaleja syntynyt, ja kolmanteen erään mentiin HIFK:n 2-1 johdossa.

Viimeiseen erään lähdettiin aivan samalla tavalla kuin ensimmäiseenkin. Alle minuutti pelattu, ja Mike Brennan taistelee kiekon ohi Ville Husson ja muistuttaa Sportin vaarallisuudesta tasoittaen pelin ajassa 40:54 lukemiin 2-2. Sport saa mahdollisuuden ylivoimaan ajassa 47:57 kun Tomas Zaborsky lähtee istumaan kampituksesta kaksiminuuttista. Teemu Ramstedt kuitenkin iskee alivoimalla jo kolmannen kerran tällä kaudella kun peliä oli pelattu 49 minuuttia ja neljä sekuntia, ja nostaa HIFK:n 3-2 johtoon. Viisi minuuttia ennen loppua alkaa HIFK:n maalijuhlat. Ensin kultakypärä Tomas Zaborsky iskee 4-2 osuman ajassa 55:48, ja heti perään Arttu Luttinen viimeistelee HIFK:lle voittolukemat 5-2.

Seuraava ottelu HIFK:lla torstaina 15.1 kun paikalliskamppailussa Espoossa vastaan tulee Blues. Ottelun selostus suorana Radio Cityltä taajudelta 99,4Mhz ja netissä www.radiocity.fi.