Paula Vesalalle merkittävä tunnustus - arvo 6000 euroa

28.07.2016 15:31 - Rea Tallgren

Vesalan tapaa tehdä musiikkia ylistetään tiedotteessa omavaraiseksi.

Juha Vainion Rahaston tunnustuspalkinnon, 6000 euroa, saa tänä vuonna sanoittaja Paula Vesala.

Tiedotteessa Vesalan kerrotaan olevan monipuolinen laululyyrikko ja musiikin tekijä. Hänen teksteihinsä mahtuu laaja kirjo elämää, tunnelmia ja ihmiskohtaloita.

"Hän on tuonelan lauttojen vakiovieras, mutta yhtä lailla nuoruuden juovuttavien vuorokausien tarkkasilmäinen tallentaja. Vesala osaa katsoa elämää eri sukupolvien ja erilaisten kertojien silmin. Esimerkiksi hellyyden ja kosketuksen puutetta hän on kuvaillut Hiljaisissa vuosissa, jossa kertoja menettää miehensä sodalle, ja Pariterapiassa, jossa kumppanista imee mehut ja halut 2000-luvun uuvuttava suorittaminen", tiedote summaa.

Vesalan sanoitukset olivat keskeinen osa PMMP-yhtyeen tarinaa. Vesalan ura on kestänyt tähän mennessä kymmenen vuotta kestänyt ja kappaleita on syntynyt noin 70.

"Vesalan sooloura on vasta alussa, mutta hänen irtiottonsa menestysyhtyeestä ja toimivista hitin kaavoista todistaa halusta etsiä uutta ja kehittää ilmaisua edelleen. Vesalan tapa tehdä musiikkia on muuttunut yhä omavaraisemmaksi, mutta hän on säilyttänyt hittivainunsa", tiedote lisää..

Soololevyn ensimmäistä singleä Tequilaa on kuunneltu netin musiikkipalveluissa jo enemmän kuin PMMP:n suurimpia hittejä.   

Kuuntele Paula Vesalan haastattelu artikkelin alusta.

Kilpailut

Uusimmat