Kuva: liiga

HPK:n vuoro jäädä Ilveksen jyräämäksi

18.11.2014 22:15 - Frans Metsälä

Ilves voitti HPK:n vahvan toisen erän siivittämänä maalein 5 – 2 tiistai-iltana Hakametsässä. Tommi Kivistö, Steven Zalewski, Eero Savilahti ja kahdesti osunut Patrik Moisio onnistuivat tupsukorvista maalinteossa. Voitto oli Ilvekselle jo kuudes peräkkäinen.

Liigassa pelattiin tiistai-iltana viiden ottelun kierros. Kovassa vireessä oleva Ilves isännöi HPK:ta Hakametsässä. Jesse Saarinen vei HPK:n johtoon avauserässä. Loukkaantuneen Roope Hintzin korvannut Eero Savilahti tasoitti Teemu Rautiaisen ja Aleksi Mustosen alustuksesta. Zach Hamill vei hämeenlinnalaiset johtoon vielä avauserässä.

Toinen erä oli Ilvekseltä vahva. Tommi Kivistö tasoitti ylivoimalla Sami Sandellin ja Vojtech Polakin syötöistä. Steven Zalewski vei tupsukorvat johtoon 15 sekuntia myöhemmin Antti Tyrväisen ja Konsta Mäkisen kerätessä syöttöpisteet. Patrik Moisio (kuvassa) survoi Ilveksen neljännen osuman pari minuuttia myöhemmin Tommi Välimaan ja Joonas Riekkisen esityön jälkeen.

Moisio laukoi päätöserässä ottelun 5 – 2 loppulukemat tyhjään HPK-maaliin Riekkisen syötöstä. Päätöserässä hyviä torjuntoja esittänyt Juha Järvenpää torjui tupsukorvien maalinsuulla 23 laukausta. Joni Myllykoski ehti torjua HPK-maalilla 12 laukausta. Kolmen takaiskumaalin jälkeen Myllykosken korvannut Juuse Saros ehti kiekon tielle 10 kertaa.

Kuudennen peräkkäisen voiton ottanut Ilves nousi sarjataulukossa jo neljänneksi. Ilves kohtaa seuraavaksi TPS:n. Radio City Tampereen Kiekkoradio selostaa perjantaina Turussa pelattavan TPS – Ilves -ottelun alkaen kello 18.30.