Turussa vieraillut Jukurit jyräsi TUTOn

01.10.2014 21:11 - Janne Laakso

Odotukset illan ottelun suhteen olivat korkealla TUTO Hockeyn saadessa Kupittaalle vieraaksi Jukurit Mikkelistä. Kun joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen avauskierroksella eteni aina voittolaukauskilpailuun ja TUTOn voittoon, olivat mikkeliläiset keskiviikkoiltana turhan vahvoja turkulaisille. TUTO Hockey - Jukurit päättyi lopulta lukemiin 4-6.

Ottelu sai nihkeän alun, kun alle viiden minuutin pelin jälkeen olivat vieraat päässeet jo kahden maalin johtoon ja ennen ottelua syyskuun tulokaspelaajana palkittu TUTOn maalivahti Kaapo Kähkönen sai tarpeekseen ja luisteli vaihtoaitioon. Ennen erän päätöstä oli kuitenkin myös tilalle torjujaksi tullut Kimmo Meriläinen joutunut nöyrtymään kahdesti ja vieraat johtivat yhteensä jo neljällä maalilla.

Toiseen erään TUTOn maalille luisteli jälleen Kähkönen. TUTO sai hieman paremmin otetta pelistä, mutta Jukurit pääsi silti karkaamaan erän puolivälin jälkeen jo viiden maalin johtoasemaan. TUTO onnistui kuitenkin muutamaa minuuttia myöhemmin kaventamaan eroa, kun Atte Sillanpää iski kotijoukkueen illan ensimmäisen maalin. Syöttäjiksi maalille merkittiin Mikko Laine ja Tuukka Pulliainen.

Kolmannessa erässä nähtiin avauskierroksen ottelusta tuttua kaavaa, kun TUTO lähti takaa-ajoasemasta kovaan kiriin, mutta vauhti ei kuitenkaan riittänyt pääsemään edes tasoihin. Timo Pärssinen onnistui maalaamaan kahdesti ja Aki Keinänen kerran, mutta kun myös Jukurit onnistuivat maalinteossa kerran kolmannessa erässä, jäi ottelun lopputulokseksi 4-6 ja pisteet matkasivat Mikkeliin.

TUTO jatkaa sarjataulukossa neljäntenä ja lähtee viikonlopuksi reissuun. Perjantaina joukkue kohtaa JYP-akatemian Jyväskylässä ja lauantaina KeuPa HT:n Keuruulla.