Terveyteen ja toimintakykyyn 510 miljoonaa euroa

25.09.2014 13:04 - Janne Leipijärvi

Tampereen kaupungin terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunta hyväksyi kokouksessaan 25.9. 2014 oman esityksensä vuoden 2015 vuosisuunnitelmaksi.

 

Esityksen mukaan kaupunki käyttää ensi vuonna terveyttä ja toimintakykyä edistäviin palveluihin noin 510 miljoonaa euroa. Siitä yli puolet eli lähes 270 miljoonaa euroa menee sairaalapalveluihin. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin osuus sairaalapalvelujen menoista on noin 195 miljoonaa euroa.

Tampereen kaupungilla ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirillä on meneillään useita hankkeita toimintojen keskittämisestä yhteen yksikköön tai niiden siirtämisestä Taysistä Hatanpään sairaalan tai kaupungin terveysasemien vastuulle. Selvitettävinä ovat muun muassa urologiakeskuksen perustaminen, rintasyöpien hoidon keskittäminen ja kuvantamistoimintojen yhdistäminen. Päätöksiä odotetaan ensi vuonna.

Jo vuoden 2015 aikana Taysin sukupuolitautien poliklinikka yhdistyy kaupungin omaan klinikkaan ja inkontinenssipotilaiden fysioterapia siirtyy Taysista kaupungin omiin yksiköihin.

Kilpailut

Uusimmat