Sampo Kaulanen iskelmälaulajaksi: "Haastavaa, kun ei ole lauluääntä"

19.10.2015 18:33 - Anna Hopi

Kaulanen levyttää kappaleen, joka kulkee Losista Äkäslompoloon -työnimellä.

K-kauppias Sampo Kaulanen on tullut viime vuosina tunnetuksi kaikesta muusta, mutta ei laulamisesta. Mies luotsaa eteenpäin menestyvää Jounin kauppaa ja on saanut kiitosta some-aktiivisuudestaan. Nyt on tulossa uusi aluevaltaus viihdetaiteilijana.

Yrittäjä lähtee levytysstudioon vaimonsa Michele "Minttu" Murphy-Kaulasen kanssa.

- Tuossa vähän katsottiin, että mitä alaa ei ole vielä kokeiltu ja löytyi tuo musiikkipuoli. Ajateltiin, että ryhdyn iskelmälaulajaksi. Pitää ottaa tavoite, että ensi kesänä on kova kesäbiisi, jolla ollaan listoilla vähintään kuukausi, kertoi Sampo Kaulanen Iskelmälle.

- Minä en ole ollut kamalasti musiikkilajien kanssa tekemisissä, niin ehkä luonnehtisin sitä maalaisromanttiseksi kesärenkutukseksi. Siitä tekee tekee haastavaa, kun ei ole yhtään lauluääntä tai rytmitajua. Pitää olla kertoimet kohdallaan.

Hän sai yhteydenoton Kehä-yhtyeen jäseniltä. Pariskunta pääseekin nyt levyttämään ammattilaisten kanssa. Mukana taustajoukoissa ovat Robinin ja Roope Salmisen kappaleita tuottanut Jonas Olsson ja Arttu Wiskarin taustalla vaikuttanut Janne Rintala.

Sampoa ei kovien tekijöiden kanssa työskenteleminen hämmennä.

- Olen tottunut tekemään kovien tyyppien kanssa. Kerran menin hiihtämään Sami Jauhojärveä vastaan. Suomen maajoukkueen valmentaja valmensi minua siinä ja voin sanoa, että pohjakunto oli ihan yhtä surkea kuin laulajan uraakin ajatellen. Samalta tasolta lähdetään. Ilmeisesti tarvitsen vähän kokeneempaa possea siihen ympärille, veisteli Kaulanen.

Kaulanen tekee aluksi yhden kappaleen, ja tulevaisuus näyttää, syntyykö äänityssessioissa lopulta kokonainen levy. Losista Äkäslompoloon -kappale on sanoitusvaiheessa ja singlen on tarkoitus ilmestyä ensi vuonna.

 

Kilpailut

Uusimmat