Sani Aikakoneen hulluista vuosista: "Fanit hyökkäsivät bäkkärille"

23.10.2015 11:36 - Anna Hopi

Aikakone julkaisee tänään 2.0-nimisen studioalbumin ja kokoelman.

Aikakone syntyi 1990-luvun alkupuolella laman aikaan, jolloin rockin ja popin välinen tiukka raja osoitti murtumisen merkkejä, ja rockin rinnalle syntyivät europop ja konevetoinen ysärisoundi. Yhtye koki huippuvuosinaan aikamoisia tilanteita faniensa kanssa.

- Hullu fanitus on jäänyt eniten mieleen. Kun ilmiö räjähtää, ihmiset tulevat ovista ja ikkunoista läpi. Yksi tapaus on jäänyt mieleen, jossa koettiin kauhunhetkiä. Olimme Keski-Suomessa tapahtumassa ja siinä jäivät poliisitkin meidän alle. Aidat kaatuivat ja systeemi oli sellainen, että bäkkäreinä toimiviin asuntovaunuihin hyökättiin, muistelee Sani.

- Käsiä tuli jostain ja he heiluttelivat asuntovaunua, eikä sieltä päässyt pois. Siinä näki, millaista se on, kun nuoriso hullaantuu kunnolla jostain. Tiedän, miltä Robinista tuntuu tällä hetkellä. Siinä täytyy olla tietynlainen ihminen, kusi ei saa nousta hattuun. Se on duunia, hypeä kestää jonkun aikaa ja hommat tasottuvat.

Takana on monia albumeita, listaykkösiä ja myös taukovuosia. Nyt Legendaarinen yhtye julkaisee uuden levyn ja kahden cd:n kokoelman nimeltä 2.0. Bändissä on Makin, Alexin ja Sanin lisäksi uusi jäsen, Jazu.

- Olemme tietyllä tavalla edelleen se 90-luvun Aikakone. Tiettyjä kappaleita ei voi jättää pois keikkasetistä. Uusia biisejä on vaikeaa saada soittoon, vaikka uudella levyllä ei ole yhtään täytebiisiä, kertoi Sani.

- Uskon, että fanit haluavat hansikaslokeroonsa konkreettisesti koko levyn. Teimme levyä viisi vuotta hissukseen, ja olemme siihen todella tyytyväisiä.

Kuuntele koko levy alta.

Kilpailut

Uusimmat