Kuva: Jiri Halttunen

Lukko viimeisen kohtaamisen valtias

10.01.2015 20:29 - Aukusti Vatanen

Toisilleen tutut ryhmitykset tahkosivat viimeistä kertaa runkosarjan merkeissä. JYP nousi kolmesti tasoihin, mutta lopulta Lukko nipisti pisteet jatkoajan jälkeen 3-4 (0-1,1-1,2-1,0-1).

Maalinteon aloitti kahdesti pelissä osunut Olavi Vauhkonen avauserässä, kun kolmosketjun laituri yllätti Sami Rajaniemen etukulmasta.

Seuraava syntyi vasta pelin puolivälissä. Markus Hännikäinen runnoi ylivoimalla kiekon ohi Ryan Zapolskin. JYPiä vastaan osumaan tottunut ex-hurrikaani Olli Sipiläinen vei kuitenkin hetken päästä loistopassin antaneen Teemu Nurmen esityöstä vierailijat johtoon.

Päätöserä oli selvästi muutoin nihkeän ottelun vauhdikkain. Jyväskyläläisten kakkos- ja nelosketjut piristyivät huomattavasti, kun Miika Lahti ja Topi Nättinen vaihtoivat paikkoja toisen erän lopussa. Kotijoukkue onnistuikin kahdesti näiden ketjujen toimesta, kun Darryl Boycen ja Mikko Salmio huudattivat jyväskyläläisyleisöä. Maalien välissä onnistui kuitenkin myös vierailijoiden Vauhkonen.

Kolmas erä päättyi dramaattisesti, kun Filip Riska sai kiekon kasvoihinsa viimeisellä minuutilla. Mies pääsi kuitenkin nopeasti paikattavaksi.

Jatkoajalla molemmat ryhmät hakivat tiukasti maalia. Lopulta aivan viime hetkillä onnistui lopulta Lukko, kun se pääsi yrittämään ratkaisua ylivoimalla. Janne Niskalan tekemää maalia tarkastettiin hetki videolta, mutta raumalaiset ryntäsivät jo valmiiksi jäälle juhlimaan ansaittua voitto-osumaa.

JYP hyppää kaukaloon seuraavan kerran tiistaina Hämeenlinnassa. Hurrikaani Hockeyn lähetys käynnistyy tuttuun tapaan kello 17:30.