Turku Energia kehittää uudenlaista energiaratkaisua Skanssin alueelle

01.10.2014 15:17 - Marianne Holmström

Turku Energia kehittää Skanssin alueelle uudenlaista matalalämpötilaista kaukolämpöverkkoa, jonka avulla on tarkoitus pilotoida kaksisuuntaista ja avointa lämpökaupankäyntiä.  Avoin kaukolämpöverkko mahdollistaa kiinteistökohtaisessa energian pientuotannossa syntyvän lämmön ostamisen sekä uusiutuvien energianlähteiden käytön lisäämisen lämmön tuotannossa. Turku Energia jätti eilen hankkeesta hakemuksen teknologia ja innovaatioiden kehittämiskeskus Tekesille.

Hankkeessa on tavoitteena käyttää uudenlaista innovatiivista hankintamenettelyä, johon haetaan Tekesiltä asiantuntemusta ja tukea. Uudenlainen energiaratkaisu lisäisi merkittävästi paikallista uusiutuvan energian pientuotantoa ja kehittäisi uusia toimintamalleja ja teknologioita kaukolämpöjärjestelmän energiatehokkuuden parantamiseksi. Kaukolämpöverkon matalampi lämpötila pienentäisi lämpöhäviöitä ja mahdollistaisi energian syöttämisen ja myymisen verkkoon kiinteistöistä.

Skanssin alueelle suunnitellaan uutta älykästä ja ekologista kaupunginosaa noin 8000 asukkaalle. Skanssin uuden kaupunginosan kehittäminen on yksi Turun strategisia painopistealueita. Turun kaupungin linjauksena on luoda Skanssin uudesta asuinalueesta älykkään energiankäytön ja liikkumisen mallikaupunginosa.

Kuvituskuva

Kilpailut

Uusimmat