Hurrikaaniryhmä kesti Tapparan kirin

05.12.2014 21:58 - Micke Suopuro

Tapparan viime hetken tulitus ei riittänyt, vaan JYP nappasi pisteet lukemin 3-2 (2-2, 1-0, 0-0).

JYP iski avausmaalin jo ensimmäisestä hyökkäyksestään. Kolmosketju löi painetta Tapparan puolustajiin, Jani Tuppurainen kiersi maalin ja tarjoili syötön Anssi Löfmanille, joka siirsi kiekon ohi Juha Metsolan.

Tappara sai vauhdikkaasta avauserästä ohuesti otteen pakkopelien turvin, mutta JYPin alivoimaa osoitti tehokkuutensa. Hurrikaaniryhmän huolimattomuus avasi kuitenkin kirvesrinnoille tasoitusmahdollisuuden. Jere Karjalainen räpäyttikin maalinedustalle lipuneen laatan verkkoon viisi minuuttia ennen loppua.

JYP kuitenkin kuittasi parin minuutin päästä. Eric Perrin heitti kiekon kaarella päivystäneelle Tuomas Pihlmanille, joka latasi komean osuman. Huolimattomuus kostautui kuitenkin jälleen kotijoukkueen osalta. Aivan erän lopussa JYPin keskialueen virhe aukaisi paikan Olli Palolalle, joka latasi tutuksi tulleen lyöntilaukauksen ohi Tuomas Tarkin.

Toisen erän puolivälin jälkeen JYPin tehoketju vei jälleen isännät johtoon. Tällä kertaa oli Markus Hännikäinen vuoro ruokkia onnistuneesti Metsolan eteen luikerrellutta Löfmania.

Päätöserä huipentui Tapparan raivoisaan tasoitusmaalin hakemiseen. JYP kuitenkin kesti ja nappasi pistepotin.