Kuva: MTV3

TV-suosikiksi noussut Antti Ketonen: "Muistan senkin ajan, kun tyrkytin Neljänsuoran omakustannetta levy-yhtiöille"

24.10.2016 13:06 - Anna Hopi

Neljänsuoran solisti Antti Ketonen suhtautuu menestykseen nöyrällä asenteella. Tällä hetkellä hän hurmaa kansaa Tähdet, tähdet -ohjelmassa.

Neljänsuoralla ei ole koskaan mennyt näin hyvin. Yhtyeen hitit ovat herättäneet laajaa kiinnostusta radioissa, ja bändi julkaisi juuri kokoelmalevyn Suurimmat hitit 2003 - 2016. Solisti Antti Ketonen on herättänyt huomiota heittäytymisellään Tähdet, tähdet -ohjelmassa - ja mies on saanut lisää faneja.

Ketonen kertoo Iskelmän haastattelussa olevansa onnellinen jokaisesta askeleesta, jonka bändi pääsee eteenpäin. Hänen mukaansa Neljänsuora on - kuten jokainen artisti tai yhtye - kokenut vaikeitakin aikoja.

Toivo on kuitenkin ollut mukana aina tekemisessä.

- Minulla ei ole koskaan ollut sellaista olotilaa, ettei mistään tulisi mitään. Joillain meistä on ollut se fiilis, mutta ehkä he ovat jääneet sitten orkesterista poiskin. Bändiporukka on vaihtunut. Kitaristi Juha Mäen kanssa olemme perustajajäseniä yhä orkesterissa. Meillä on aina ollut valoa tunnelin päässä, sanoo Ketonen.

- Olen aika määrätietoinen musiikin kanssa, ja mietin mitä tapahtuu viiden ja kymmenen vuoden päästä. Bändinä meillä on ollut selkeä tavoite, että päästään tekemään levyjä ja saadaan lisää ihmisiä kuuntelemaan.

"Jouduin tyrkyttämään itseäni"

Laulaja sanoo, että bändin pitkän uran varrella on niitäkin hetkiä, jolloin on täytynyt niellä ylpeys ja tehdä kaikkensa, että levy-yhtiöt kiinnostuisivat kokoonpanosta.

- Ekaa levyä päästiin tekemään 2002, ja se julkaistiin 2003. Sen jälkeen oli kausi, että kukaan ei huolinut meitä. Sain juosta levy-yhtiöillä Ujo poika-nimisen omakustanne-singlen kanssa. Se soi radiossakin mukavasti, ja oli Iskelmän listallakin top 10:ssä. Kävin sillä käyntikortilla levy-yhtiöitä läpi. Ari Kankaanpää Tampereelta bängasi minut ja sanoi, että tule käymään. Saimme sitten kahden levyn yhteistyön aikaiseksi ja se toi toivoa.

- Jouduin tyrkyttämään ja myymään itseäni - ne ovat niitä hetkiä, jolloin tuntuu ikävältä. Kankaanpään jälkeen asiat ovat menneet sulavasti. Sitä muistelee lämmöllä. 2006-2007 siirryimme HMC:lle, josta tuli aikanaan Warner. Pequ Nieminen bongasi meidät ja halusi kirkastaa päämääräämme selkeämmäksi. Hän tarjosi vaihtoehtoja, mihin päin viedä bändiä. Se on vienyt yhtyettä paljon eteenpäin.

"Huippukokemus, jolloin meni kylmät väreet"

Ketonen sanoo, että tietyt tilanteet ovat Neljänsuoran pitkässä bändihistoriassa ylitse muiden.

- Vuoden yhtye Iskelmä Gaalassa joka vieläkin aiheuttaa kylmät väreet. En uskonut sitä millään todeksi. Se on makein tunnustus, minkä voi saada tästä työstä, muistelee tähti.

- Kakkosena on se, että kun Siipirikko nousi heittämällä Iskelmän listaykköseksi, niin se oli huippuhetki. Meillä ei ollut tuollaisia hittejä ollut aikaisemmin.

Kuuntele alta Neljänsuoran vasta julkaistu kokoelmalevy.

Lue myös: Antti Ketonen kertoo, mikä on paras Neljänsuoran kappale: "En koskaan väsy laulamaan"

Kilpailut

Uusimmat