Kuva: Mikko Räsänen

Uutuussarja sai Anssi Kelan varpailleen: "Musiikki ilman improvisointia on tylsää"

02.01.2017 13:00 - Vilma Kaura

Anssi Kela ja isot biisit -TV-ohjelma saa artistit heittäytymään biisihaasteisiin.

Anssi Kela kertoo joutuneensa pois mukavuusalueeltaan tähdittämässään Anssi Kela ja isot biisit -TV-ohjelmassa, jota TV5 alkaa esittämään tänä keväänä. Ohjelmassa Kela versioi artistivieraidensa kanssa kotimaisia klassikkokappaleita ja tutustuu niiden historiaan kappaleiden alkuperäisesittäjien ja -tekijöiden kautta.

Kelan mukaan TV-ohjelman kuvaukset sisältävät unohtumattomia hetkiä kotimaisten eturivin artistien kanssa, joista ovat mukana ohjelmassa Sanni, Lauri Tähkä, JVG, Ellinoora, Arttu Wiskari, Elias Kaskinen, Egotrippi ja Erin.

- Oli monta sellaista kuvausviikkoa, etten voinut maanantaiaamuna sängystä noustuani arvata, mihin tulen sen viikon aikana päätymään ja keitä kaikkia tulen tapaamaan, Anssi Kela kommentoi.

(kuva: Vilma Kaura)

"Musiikki ilman improvisointia on tylsää"

Anssi Kela sanoo nauttineensa TV-ohjelman tarjoamista haasteista. Miehen mukaan bändikeikeikoilla improvisointi jää yleensä vähäiseksi tarkasti hiotun esityksen vuoksi. TV-ohjelman kuvauksissa luovuudelle taas jäi enemmän tilaa, kun klassikkokappaleista pyrittiin saamaan mahdollisimman omannäköiset versiot.

- Minusta musiikki ilman improvisointia on tylsää. Tykkään siitä tunteensa, kun ei ole ihan varma, mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan ja joutuu olemaan vähän varpaillaan, laulaja kuvailee.

Kela sanoo nauttivansa artistina eritoten soolona toteutetuista mies ja kitara -keikoista, joilla voi tapahtua aina ihan mitä tahansa.

- Jutun suola on se, että kaikki on ihan levällään. Pidän tilanteisiin heittäytymisestä ja itseni haastamisesta. Se on itselleni jonkinlainen metodi tämän työn tekemiseen ja pitää mieleni virkeänä, laulaja pohtii sapluunoista irrottautumista.

Lue myös: Anssi Kelalla on yksi pahe: "Olen siinä holtiton"

Kilpailut

Uusimmat