TUTO haki arvokkaan vierasvoiton Savonlinnasta

20.02.2015 21:03 - Janne Laakso

Keskiviikon voitokkaan kotiottelun jälkeen TUTO Hockey lähti viikonlopuksi reissuun ja haki perjantai-illan iloksi pisteet SaPKolta, joka taipui maalein 2-4.

Keskiviikkona TUTO-debyytissään jo kaksi maalia iskenyt Iikka Kangasniemi jatkoi hyviä otteitaan ja vei vieraat jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen johtoon Hannu Kurun ja Aleksi Rutasen syötöillä. SaPKo pääsi paria minuuttia myöhemmin tasoihin, mutta TUTOn tahti ei hiipunut, vaan ajassa 10:52 toi Mikko Laine turkulaiset uudelleen johtoon, tällä kertaa Aleksi Rutasen ja Rasmus Kulmalan syötöillä ja ylivoimalla. Paria minuuttia myöhemmin pääsi Aleksi Rutanen vielä Iikka Kangasniemen ja Hannu Kurun syötöistä toimittamaan TUTOn jo kahden maalin johtoon, ja hermo SaPKon vaihtopenkillä ja sen takana alkoi kiristyä.

Toiseen erään SaPKo pääsi jo paljon paremmin kiinni, muttei silti onnistunut maalia iskemään. Sen sijaan Rasmus Kulmala onnistui erän loppuminuuteilla Anssi Virkin syötöstä alivoimalla täräyttämään taululle lukemat 1-4 ja tilanne näytti mainiolta.

Kolmannessa erässä eivät turkulaiset enää maalaamaan päässeet, mutta vaikka SaPKo onnistui yhden kavennusmaalin tekemään, riitti TUTOn etumatka ja pisteet lähtivät turkulaisten mukaan.

TUTOn voitto SaPKosta ja Kajaanin Hokkin kärsimä jatkoaikatappio Peliitoista tarkoittaa, että TUTO nousee sarjataulukon neljännelle sijalle ja Hokki putoaa viidenneksi, pisteen päähän TUTOsta. Kilpakumppanit kohtaavat toisensa huomenna Kajaanissa klo 17 alkaen.