Kuva: Jiri Halttunen

JYP taisteli niukkaan voittoon

30.12.2014 21:24 - Aukusti Vatanen

Raumalla nähtiin tiistaina vuoden 2014 päätteeksi tiukka kamppailu Liigapisteistä. Hyvät maalipaikat jäivät ottelussa vähiin, joten ratkaisu venyi aina jatkoajalle asti. Ottelun ratkaisu syntyi JYPin Markus Poukkulan toimesta. Lukko-JYP 1-2 (JA) (1-0,0-1,0-0,0-1.)

Ottelussa nähtiin vauhdikas avauserä jossa molemmilla oli omat mahdollisuutensa. JYPin viimeistely ontui pahasti, sillä suurin osa laukauksista suuntautui ohi maalin. Vieraat olivat ajoittain pahasti ongelmissa kotijoukkueen fyysisen vääntämisen kanssa. Lukko siirtyi kymmenen minuutin kohdalla 1-0 johtoon, kun Olavi Vauhkonen hyödynsi JYPin puolustuspään sekaannuksen.

Myös toisessa erässä rymisteltiin hyvällä vauhdilla, erä oli hienokseltaan vieraiden hallintaa. Tasainen peli tasoittui myös numeroiden osalta, kun Juuso Pulli iski 1-1 maalin muutaman pelatun minuutin jälkeen.

Lukko sai päätöserän puolivälissä loistavan mahdollisuuden ratkaista ottelun. Kotijoukkue pääsi pyörittämään lähes kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimaa, mutta hyvät yritykset jäivät vähiin. Ottelun ratkaisu venyi jatkoajalle kun vieraatkaan eivät onnistuneet omalla ylivoimallaan ja tasakentällisin maalipaikat jäivät vähiin.

Ratkaisu nähtiin kun jatkoaikaa oli takana vajaa minuutti. JYPin Marko Kauppinen pääsi laukomaan suoraan aloituksen jälkeen ja kiekko kimposi maalintekijäksi merkityn Markus Poukkulan kautta Lukon maaliin.