TUTO varmisti kotiedun puolivälieriin niukalla voitolla SaPKosta

06.03.2015 21:18 - Janne Laakso

TUTO Hockey sai runkosarjan viimeiseen kotiotteluunsa vastaan SaPKon, ja ottelu tarjosi jännitystä loppuun asti. TUTO nappasi lopulta voiton maalein 5-3.

TUTO pääsi jo alkuminuuteilla johtoon Iikka Kangasniemen maalilla, mutta SaPKo pääsi paria minuuttia myöhemmin tasoihin, eikä enempää maaleja ensimmäiseen erään saatu.

Toinen erä meni pitkälti TUTO-hallinnassa, mutta SaPKo pääsi kahdesti rokottamaan helpoilla maaleilla. TUTO pääsi kuitenkin molemmilla kerroilla tasoihin, Iikka Kangasniemen ja Oskari Lehtisen maaleilla, ja kahden erän jälkeen oli tilanne 3-3.

Kolmas erä eteni pitkään maalitta, eikä TUTO meinannut saada maalipaikkoja hyödynnettyä, Antti Leskisen ahkeroidessa SaPKon maalilla yhteensä 42 torjunnan verran. Lopulta, kun kolmatta erää oli jäljellä kaksi ja puoli minuuttia, onnistui Otto-Eemeli Linke täräyttämään kiekon Leskisen selän taakse. SaPKo lähti hakemaan tasoitusta ottamalla maalivahtinsa pois maalilta, ja hetkeä myöhemmin onnistui Rasmus Kulmala toimittamaan kiekon tyhjään maaliin ja TUTO nappasi voiton luvuin 5-3.

TUTOn voitto nosti piste-eron sarjataulukon viidentenä olevaan JYP-Akatemiaan jo neljään pisteeseen, mikä tarkoittaa, että TUTO saa kotiedun ensi viikolla alkaviin puolivälieriin. Kajaanin Hokki on kuitenkin välissä neljäntenä ja voi vielä ohittaa TUTOn. Lopullinen sijoitus selviää huomisella kierroksella, ja samalla selviää, tuleeko TUTOn vastustajaksi puolivälieriin JYP-Akatemia vai LeKi.