Kuva: Fotolia

Laadi kolme listaa - luovat lisää onnellisuutta arkeesi

03.07.2016 21:15 - Tiina Svensk

Kun omaa elämäänsä purkaa tietoisesti pieniin palasiin, ymmärtää helposti kuinka hyvin asiat todella ovat.

Omaa elämäänsä kannattaa katsella silloin tällöin suurennuslasin kanssa. Halusitpa sitten lisää merkityksellisyyttä elämääsi tai tunnet tyytymättömyyttä, helpottavat Life Hack -sivuston laatimat kolme listaa auttavat sinua hahmottamaan, mikä kaikki elämässäsi on tärkeää ja merkityksellistä:

Lista asioista, joista olet kiitollinen

Kirjoita paperille ylös kaikki ne asiat, mitä kohtaan tunnet kiitollisuutta juuri tänään. Asiat voivat olla suuria tai pieniä, ja sinä itse voit määrittää, minkä kaiken haluat listata ylös. Kiitollisuuslistan tekeminen helpottaa myös päivittäistä kiitollisuutta: kun aktivoit itsesi ajattelemaan kiitollisuuden arvoisia aiheita, huomaat niitä myös helpommin elämässäsi.

Lista piirteistä, joita rakastat kumppanissasi

Usein otamme kaikista läheisimmät ja rakkaimmat ihmiset itsestäänselvyytenä arjessamme. Olipa kyse sitten aviopuolisostasi tai tuoreesta parisuhteesta, ota hetki aikaa ja kirjoita kaikki arvostamasi, rakastamasi ja kunnioittamasi piirteet paperille.

Usein huomaat, kuinka helposti oletkaan ottanut kaikki upeat piirteet itsestäänselvyytenä tai jättänyt ne täysin huomioimatta. Jaa lista kumppanillesi - et koskaan tiedä kuinka rakastavan vastareaktion saatkaan.

Lista ihmisistä, jotka välittävät sinusta

Tunnetko usein, ettet ole rakastettu tai koet olevasi yksinäinen? Sorrumme usein liioitteluun, eikä tilanne ole lainkaan niin vakava kuin ajattelemme. Ota viimeiseksi eteesi puhdas paperi ja kirjoita ylös, kuinka moni ihminen todella välittää sinusta.

Kuka ajattelee sinua päivittäin? Lista ei välttämättä ole kovin pitkä, mutta se on erittäin merkityksellinen. Saitko paperille enemmän kolme nimeä tai jopa enemmän? Silloin olet erittäin, erittäin onnekas. Listaus auttaa sinua ymmärtämään sen.

Lue myös: Suomalaistutkimus selvitti: Onnellisuus lisääntyy nopeasti yhdellä keinolla

Lähde: Life Hack

Kilpailut

Uusimmat