Kuva: Fotolia

"Yritä ymmärtää puolisosi näkökulma" - rakentavat tavat reagoida parisuhderiitoihin

26.04.2017 10:11 - Anna Hopi

Anteeksianto on kestävän suhteen perusta.

Jokaisessa suhteessa riidellään joskus. Parisuhderiidat voivat kuitenkin riistäytyä käsistä, jos suhteen osapuolet ota vastuuta omista tunteitaan. Kuuntelemiseen liittyvät taidot nousevat usein tärkeiksi riitatilanteita ratkottaessa. Aina kyse ei ole isosta erimielisyydestä, vaan pienistä nyansseista, jotka ymmärretään suhteessa väärin.

Katso alta vinkit, kuinka voit vetää henkeä ylikuumentuneessa tilanteessa ja avautua jälleen ratkaisulle.

1. Kuuntele huolellisesti, mitä puolisosi yrittää sinulle sanoa. Totuus ei aina ole sanamuodoissa tai tavassa, miten hän asiat sanoo. Yritä ymmärtää, mikä on puolisosi viesti tilanteessa.

2. Yritä laittaa itsesi toisen asemaan ja nähdä asiat hänen näkökulmastaan. Kun ymmärrät edes vähän, miltä toisesta tuntuu, pystyt puhumaan hänelle selkeämmin ja sanomaan asiat tavalla, jonka hän voi ottaa paremmin vastaan.

3. Pyydä kumppaniasi kuuntelemaan rauhallisena, kun yrität kertoa hänelle näkökulmasi tilanteeseen. Jos annatte toisillenne tilaa purkaa mieltänne, eikä toinen keskeytä puhuvaa osapuolta, tilanne saadaan ratkeamaan rauhanomaisemmin.

4. Pyytäkää toisiltanne anteeksi, ja antakaa toisillenne anteeksi.

5. Yrittäkää luoda ratkaisua tilanteeseen. Kun keksitte yhdessä molempia miellyttävän ratkaisun, suhteenne menee eteenpäin.

Lähde: Family Share.

Lue myös: Pyörivätkö parisuhderiitasi jatkuvasti samojen teemojen ympärillä? Syy saattaa yllättää

Kilpailut

Uusimmat