Kuva: Fotolia

7 asiaa, jotka onnellisimmat parit tekevät ennen nukkumaanmenoa

24.05.2017 13:45 - Karoliina Kotala

Muutama erittäin merkittävä tapa ja ohje voi muuttaa parisuhteesi tilaa huomattavasti parempaan.

Arki ei missään parisuhteessa ole aina ruusuilla tanssimista. Lapset, lemmikit, työ ja arjen askareet pitävät kiireisenä ja omalle kumppanille ei aina ole tarpeeksi aikaa. Siksi vähäisestäkin yhteisestä ajasta kannattaa ottaa kaikki mahdollinen irti.

Parisuhdeasiantuntijat listasivat asiat, joita onnellisimmat pariskunnat tekevät juuri ennen nukkumaanmenoa. Alla tärkeä muistilista:

Rakkaudentunnustus

Vaikka päivä olisi ollut raskas, on tärkeää, että kumppanisi tietää olevansa rakastettu. Mutta sano se silti rakkaallesi ajatuksella ja katsoen häntä silmiin.

Yhdessä unille

Valitettavan moni pariskunta menee sänkyyn eri aikoihin. Usein päivätkin kuluvat erillään, joten sänkyyn meno yhdessä olisi tärkeä yhdistävä tekijä. Nukkumaanmeno yhdessä lisää yhteyttä ja intiimiyttä.

Ilman elektroniikkaa

Monella on tapana rentoutua illalla tietokoneen tai kännykän parissa. Kyseiset laitteet vievät kuitenkin aikaamme pois yhteisestä ajasta läheistemme kanssa. Hyvä idea onkin sopia, ettei elektroniikkaan kosketa vaikkapa ilta kahdeksan jälkeen, vaan se aika on omistettu kumppanille ja yhteiseen rentoutumiseen. Kyseinen tapa on yllättävän tehokas keino lähentyä rakkaan kanssa.

Panostakaa uneen

Vaikka ajatus ei kuulosta erityisen romanttiselta, riittävään uneen kannattaa panostaa. Riittävä uni ylläpitää hyvää mielenterveyttä, joka puolestaan saa myös pitämään huolta parisuhteesta.

Olkaa kiitollisia

Kiitollisuudella on tutkittu olevan erittäin positiivinen vaikutus mielentilaan, joten sitä kannattaa harjoittaa yhdessä. Jakakaa siis yhdessä asia, josta olette kiitollisia vaikkapa kumppanissa tai päivän tapahtumissa.

Puhumisaikaa

Onnellisimmat parit keskustelevat usein elämäänsä stressaavista asioista ja antavat kumppanilleen mahdollisuuden tuulettaa mieltään. Sopikaa siis yhdessä 15-30 minuutin aika, jolloin kuuntelette kumppanianne ja tuette häntä, jos mahdollista.

Oma huone

Pitäkää makuuhuoneenne pyhänä paikkana, joka on tarkoitettu ennen kaikkea teille kahdelle, ei lapsille. Pariskunnat tarvitsevat yksityisyyttä ja joskus sitä varten tulee asettaa rajoja.

Lue myös: Sanattomaksi jättävä video osoittaa, miksi synnytys on aina kaiken kivun arvoista - katso

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat