Kuva: Fotolia

Asiat, jotka kannattaa muistaa, kun entinen kumppanisi yrittää ryömiä takaisin luoksesi

20.06.2017 17:15 - Rea Tallgren

Joskus entisen kumppanin kanssa yhteenpalaaminen ei todellakaan ole hyvä idea. Sellaisessa tilanteessa järkipuheella on paikkansa.

Elite Daily on pohtinut tärkeitä asioita, joita jokaisen sellaisen, joka on kärsinyt vaikean eron ja jonka entinen kumppani nyt haluaisi takaisin itselleen, kannattaisi muistaa. Suomensimme kohdat alle. 

1. Hän ei tuonut esiin parhaita puoliasi. Mieti kaikkia niitä kertoja, kun kohtelit ystäviäsi huonosti hänen takiaan. Mieti niitä hetkiä, kun et pystynyt iloitsemaan tai keskittymään mihinkään, koska olit niin surullinen hänen takiaan. Haluatko todella palata siihen, millainen ihminen olit hänen kanssaan?

2. Tee lista hänen plussista ja miinuksistaan. Laita kerrankin ylös täysin rehellisesti myös negatiiviset puolet; oliko hänellä täysin erilaiset haaveet? Eikö hän halunnut matkustaa kanssasi? Halusiko hän olla lapseton? Entä ystävienne häät, suostuiko hän ikinä tulemaan mukaasi? Lohduttiko hän sinua, kun tarvisit sitä? Oliko lempeä silloin, kun olit hauraimmillasi? Mieti, oliko hän todella aikasi arvoinen. 

3. Toinen kerta voi tehdä vielä paljon kipeämpää. Jos annat hänelle uuden mahdollisuuden, altistat itsesi sille riskille, että hän voi loukata sinua jo toisen kerran. Tällä kertaa sinua ei lohduttaisi edes se, että säilytit ylpeytesi, vaan joutuisit myöntämään, että annoit hänen satuttaa sinua virheistäsi oppimatta uudelleenkin. 

4. Olet luultavasti edelleen vihainen, surullinen ja katkera. Miten siitä olisi tarkoitus lähteä rakentamaan parisuhdetta kuin täysin puhtaalta pöydältä? Pian tilanne voi kääntyä siihen, että kumppanisi syyllistää sinua tunteistasi, vaikka sinulla on niihin täysi oikeus. 

5. Olet juuri alkanut investoida itseesi uudelleen. Parisuhteessa on luonnollista se, ettei keskity täysillä omaan hyvinvointiin, varsinkin, jos suhde ei ole täysin terveellä pohjalla tai se on muuten raskas. Nyt sinulla on vihdoin mahdollisuus tehdä niitä asioita, joille sinulla ei ole ollut aikaa, energiaa tai uskallusta. Haluatko todella luopua siitä?

Lue myös: Pyydä anteeksi oikein - sanat, joita ei kannata päästää suustaan

Lue myös: Mikä miehenä olossa on pahinta? Kaksilahkeiset itse kertovat

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat