Kuva: Fotolia

Etkö enää rakasta kumppaniasi? Merkit, jotka paljastavat

24.06.2017 17:15 - Senja Rapila

Välillä rakkaus toiseen saattaa loppua, vaikka sille ei tiedä erityistä syytä. Tietää vain, että rakkaus on pelkästään kaverillista.

Voit lukea Elite Dailyn listaamat merkit rakkauden päättymisestä alapuolelta.

1. Tunnet olosi syylliseksi

Itsensä syyllistäminen tunteiden vähentyessä on monelle tuttua. Miksi tunnen näin, vaikka tiedän rakastavani toista vielä paljon? Eikö rakastua voi kuitenkin uudelleen? Kannattaako erota, vaikka en ole enää samalla tavalla rakastunut? 

Monenlaisia kysymyksiä saattaa pyöriä päässä, mutta kaikista eniten tunnet syyllisyydentunnetta siitä, ettet tunne enää voimakkaasti kumppaniasi kohtaan. Tunnet syyllisyyttä siitä, että sinulla ei ole mitään erityistä syytä sille, miksi et enää ole rakastunut häneen.

2. Pelkäät pettäväsi kumppanisi

Kun alitajuntaisesti tiedät tietynlaisen rakkauden loppuneen, pelkäät myös toisen henkilön satuttamista. Tiedät, että rakastat häntä, mutta et ole enää rakastunut häneen samalla tavalla kuin joskus aiemmin. Pelkäät, että pettäisit kumppanisi, mikäli sanoisit hänelle jotain suhteenne kipinän katoamisesta.

3. Teillä on helpompi olla erillään

Kun rakkaus toiseen loppuu, huomaat nopeasti, että on helpompi viettää aikaa erillään. Se on myös sinulle helpottavampaa, kun saat viettää omaa aikaasi. 

4. Et suunnittele tulevaisuutta

Mikäli tulevaisuudensuunnitelmat ovat jääneet syrjemmälle, etkä edes enää suunnittele mitään tulevaisuuteen liittyviä asioita kumppanisi kanssa (olivatpa ne vuosien päähän tai seuraavaan viikonloppuun liittyviä), on aika pysähtyä hetkeksi. Onko aika erota?

5. Haluat hänen löytävän uuden

Haluat kumppanillesi pelkästään hyvää. Tiedät sisälläsi, että hän ansaitsee jonkun toisen, paremman. Jonkun, joka voisi rakastaa häntä paremmin, koska sinä et ole enää rakastunut häneen täysillä.

Kun rakastat jotain henkilöä, haluat vain hänen parastaan. Tässä tapauksessa sillä ei ole väliä, kenen kanssa hän onnensa löytää. Jos tiedät, että te ette ole onnellisia yhdessä, ja pystyt kuvittelemaan hänet jo jonkun muun kanssa, on aika käydä se keskustelu, mitä pelätään.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Välillä rakkaus loppuu äkkiarvaamatta - hälyttävät merkit siitä, ettei hän enää rakasta sinua

Lue myös: Oletko valmis sanomaan kumppanillesi "minä rakastan sinua"? 7 asiaa, jotka paljastavat

Lue myös: Pomminvarmat merkit, jotka kertovat siitä, että hän todella rakastaa sinua

Kilpailut

Uusimmat