Kuva: Fotolia

Millaista on elää avoimessa suhteessa? - "Nauroimme yhdessä, kun erosin poikaystävästäni"

26.06.2017 21:45 - Senja Rapila

Sara kertoo, että miltei seitsemän vuoden avoin suhde on lähentänyt häntä miehensä kanssa enemmän kuin mitä hän olisi kuvitellut.

Sara ja Ben ovat onnellisesti naimisissa oleva milleniaalipariskunta. He ovat olleet yhdessä yhdeksän vuotta. Sara kertoo, että he tapasivat kouluaikoina, ystävystyivät ja rakastuivat. 

Avoimesta suhteesta pariskunta alkoi keskustella kahden vuoden yhdessäolon jälkeen. Idean toi esille Ben, joka ei ole koskaan ollut maailman perinteisin mies.

- Hän kertoi, että hänen mielestään olisi ihan okei jos deittailisin kasuaalisti muita miehiä suhteemme aikana. Hän tiesi että oli minun ensimmäinen poikaystäväni (olin vasta 18-vuotias), eikä hän halunnut että minulla olisi sellainen olo, että olisin menettänyt jotain.

Kaksikko puhui avoimesta suhteesta ja moniavioisuudesta pari vuotta ennen kuin he ottivat uudet säännöt käyttöön suhteessaan. 

- Kun valmistuimme lukiosta, tapasin erään henkilön, jonka kanssa pystyin nähdä itseni deittailemassa. Ben oli sujut sen kanssa että kokeilisin ja kävin muutamilla kasuaaleilla treffeillä. Sen jälkeen keskustelimme myös siitä, että myös hänellä olisi mahdollisuus avoimeen suhteeseen. Yllätyin siitä, kuinka en ollut mustasukkainen hänestä.

Vuosien jälkeen kasuaalisuus jäi suhteista pois, ja molempien suhteista tuli pidempiä. 

- Deittailin erästä yli vuoden. Ben oli hyvin kannustava. Itseasiassa hän pitää siitä enemmän, jos deittailen yhtä henkilöä pidempään, koska hän luottaa siihen, että olen silloin turvassa. Uusien tyyppien tapailu voi tuntua pelottavalta, koska et voi koskaan tietää kuka on hyypiö!

- Ben on puolestaan tapaillut kahta naista kahdeksan kuukauden ajan, ja olen jälleen yllättynyt siitä, kuinka normaalilta se tuntuu.

Treffeille vähintään kerran viikossa

Sara kertoo, että molemmat näkevät tyttö- ja poikaystäviään vähintään kerran viikossa.

- Olen itse viettänyt yön poikaystävän luona, mutta Ben ei ole viettänyt yhtään yötä koskaan missään muualla kuin korona.

Vaikka monet uskovatkin mustasukkaisuuden nostavan päätään tällaisessa suhteessa, ei kertoman mukaan Saran ja Benin suhteessa ole lainkaan mustasukkaisuutta. Se vältetään niin, että pariskunta viettää kaiken vapaa-aikansa yhdessä, lähekkäin, ilman puhelimia.

- Olemme molemmat sisäistäneet sen, että jos suhteemme ei olisi vahva, olisimme enemmän mustasukkaisia.

Kaikista tärkeintä avoimessa suhteessa on rehellinen kommunikointi toisen kanssa.

- Olemme myös aina rehellisiä treffikumppaneillemme. Kaikki tietävät välittömästi, että olemme onnellisesti naimisissa, siispä emme etsi elämänpituista suhdetta.

- Toinen suuri (ja toivottavasti ilmiselvä) sääntö on kondomit. Uskomme, että turvaseksi on tärkeää kaikille, ei vain avoimessa suhteessa eläville pariskunnille.

Rakastui suhteen ulkopuoliseen

Sara paljastaa myös, että on rakastunut suhteensa ulkopuoliseen henkilöön kaikkien avoimien vuosien aikana.

- Se ei ollut samanlaista syvää rakkautta mitä Beniä kohtaan, mutta se oli hauskaa ja merkityksellistä. Ben ei tuntenut oloaan uhatuksi ja oli todella kannustava ja tukenani, kun me lopulta erosimme. Nauroimme yhdessä kun tajusimme, kuinka outoa se on, että aviomies lohduttaa vaimoaan, kun tämä on eronnut poikaystävästään.

Sara on kuitenkin vahvasti sitä mieltä, että avoin suhde on tehnyt heidän suhteestaan vahvemman ja kaikilla tavoilla paremman.

- Meistä on rehellisesti sanottuna tullut läheisempiä, kun olemme jakaneet deittailukokemuksiamme toistemme kanssa. Meillä on aina ollut mahtava seksielämä, ja se on upeaa kokea seksuaalisia kokemuksia suhteen ulkopuolella. Se poistaa meiltä paineita siitä, että pitäisi olla toiselle kaikkea mitä hän haluaa.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Hetket, jotka vahvistavat tuoretta parisuhdetta: Miehet kertovat rehelliset virstanpylväät

Lue myös: Naiset paljastavat: Salaisuudet, joita pidämme kumppaniltamme

Kilpailut

Uusimmat