Kuva: Fotolia

Oletko löytänyt sielunkumppanisi? Merkit, joista tiedät olevasi rakastunut

08.07.2017 14:15 - Emmi Moilanen

Yksi rakastumisen merkeistä on se, että tunnet olosi kumppanisi kanssa turvallisemmaksi kuin kenenkään muun kanssa koskaan aikaisemmin.

Rakkaus on ihana tunne ja saa olon tuntumaan hyvin kevyeltä. Rakastunut henkilö ei kuitenkaan aina kulje vaaleanpunaiset lasit silmillään, vaan rakastumisen tunteet saattavat tuntua aluksi jopa hämmentäviltä.

Elite Daily -sivusto listasi yleisimmät merkit joiden avulla tunnistat, onko amorin nuoli osunut myös sinuun.

1. Olosi tuntuu yllättyneeltä

Kuten vanha sanontakin sen kertoo, "se oikea" voi tulla vastaan juuri silloin kun vähiten odottaa. Kun olet rakastumaisillasi sielunkumppaniisi on normaalia, että olo tuntuu jopa yllättyneeltä tiedostaessaan, kuinka vahvoja tunteita toista ihmistä kohtaan on mahdollista kokea.

2. Olosi on turvallinen hänen kanssaan

Kun olet löytänyt sen oikean, tunnet, että voit keskustella hänen kanssaan mistä vain ilman, että pelkäät hänen tuomitsevan sinut. Kumppanisi saa siis olosi tuntumaan turvallisemmalta, kuin kenekään toisen kanssa aikaisemmin.

3. Hymyilet jatkuvasti

Selvä merkki rakastumisesta on se, että kumppanisi saa olosi tuntumaan onnelliselta joka päivä. Jos yllätät itsesi hymyilemästä jatkuvasti, on mahdollista, että olet löytänyt henkilön, jonka kanssa todella haluat jakaa loppuelämäsi. Tämän tunteen rinnalla arkipäivän pienet vastoinkäymiset eivät hetkauta sinua lainkaan, sillä tunnet vain vatsanpohjassa kutittelevat perhoset.

4. Huomaat kasvaneesi henkisesti

Etenkin pitkän parisuhteen aikana on tärkeää pystyä keskustelemaan myös vaikeista ja häpeällisistä asioista. Se, mikä ennen olisi saanut punan nousemaan poskillesi ja vaikenemaan kuin muuri, tuntuu nyt itsestäänselvyydeltä jakaa myös rakastamasi henkilön kanssa. Vaikeista asioista puhuminen ja ongelmien selvittäminen edistävät teidän molempien henkistä kasvua ja saa teidät hitsautumaan entistä tiiviimmin yhteen.

5. Hän saa olosi tuntumaan tärkeältä

Huomionosoitukset ja kehut tuntuvat erityisen hyvältä silloin, kun ne tulevat rakastamasi henkilön suusta. Kumppanisi saa sinut tuntemaan olosi merkitykselliseksi ja tärkeäksi myös silloin, kun sinulla on huono päivä ja kyseenalaistat itse oman viehätysvoimasi.

Lue myös: Tutkimus: Rakastuminen sekoittaa pään yhtä pahasti kuin kokaiini!

Lue myös: Millainen olet rakastuessasi? Horoskooppimerkkisi paljastaa

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat