Kuva: Fotolia

Oletko tuoreessa suhteessa? Lue, miten uusi rakkaus kehittyy entistä syvemmäksi

25.07.2016 19:00 - Tiina Svensk

Suhteen alkuvaihe on kutkuttavan jännitävää aikaa. Alkuhuumasta kannattaakin ottaa kaikki irti.

Suhteen ensimmäiset kuukaudet ovat ihania ja mahtavia - perhosia on vatsanpohjassa jatkuvasti ja voisit viettää kaikki hetkesi oman kultasi kanssa. Cosmopolitanin artikkelissa kuitenkin muistutetaan kaikkia nuoria pareja - ja uuteen suhteeseen astuneita - siitä, että tuorettakin suhdetta kannattaa kehittää.

Lue, mitä uuden rakkaan kanssa kannattaa muistaa:

1. Luovu peleistä: Jos olet suhteessa jonkun kanssa, et halua pilata sitä tyhmillä peleillä ja mustasukkaisuudella. Luopukaa vanhoista tavoistanne ja omistautukaa toisillenne - sen vuoksi te suhteessa olette.

2. Matkustakaa keskenänne: Mikään ei opeta toisesta samalla tapaa kuin matkustaminen. Uuteen ympäristöön joutuminen kertoo toisen tavoista ja luonteesta enemmän kuin uskotkaan, ja opitte toisistanne täysin uusia piirteitä. Uudet kokemukset myös sitovat pariskunnat tiiviimmin yhteen.

3. Matkusta yksin: Yhtä tärkeää kuin matkustaminen rakkaasi kanssa, on matkustaminen yksinään. Opit itsestäsi, otat vastuuta itsestäsi ja saat aikaa itsellesi ja ajatuksillesi.

4. Osta uusi sänky: Todennäköisesti jokaisella parikymppisellä on sänky, jonka on saanut kotoa muuton yhteydessä itselleen. Nyt, kun olet suhteessa, saat huolehtia omien uniesi lisäksi myös petikaverisi viihtyvyydestä. Panosta kunnolliseen sänkyyn nyt, kun jaat sen toisen kanssa.

5. Kasvattakaa toisianne: Puskekaa toisianne eteenpäin, jotta voitte kasvaa entistä paremmiksi ihmisiksi keskenänne. Kannustakaa toisianne töissä ja henkilökohtaisessa elämässänne, ja innostakaa toisianne kohti unelmianne.

6. Mene epämukavuusalueellesi: Ja vie kumppanisi kanssasi uusiin kokemuksiin. Siten teistä ei tule tylsä, perinteisiin tyytyvä pariskunta. Epämukavuusalueellanne joudutte kohtaamaan uusia asioita ja kasvamaan yhdessä.

7. Viettäkää aikaa toistenne perheen kanssa: Viettäkää aikaa perheittenne kanssa, sillä muut perheenjäsenet tulevat normaalisti paketissa mukana. Voitko viettää aikaa kumppanisi sisarusten tai vanhempien kanssa ilman rakastasi?

8. Rentoutukaa yhdessä: Ottakaa kylpyjä yhdessä, nukkukaa päiväunia yhdessä ja tehkää mitä tahansa, mikä pysäyttää teidät hetkeksi arjen hektisyydestä. Samalla opitte olemaan läsnä toisillenne myös tulevaisuudessa.

9. Harrastakaa loistavaa seksiä: Seksi lisää läheisyyttä välillänne ja auttaa niin sanottuja "rakkaushormoneja" muodostamaan syvemmän siteen välillenne. Harrastakaa seksiä ja antakaa oksitosiinin, dopamiinin ja serotoniinin virrata.

10. Tukekaa toisianne: Elämä ja arki käyvät usein rankaksi. Silloin on tärkeää, että voitte tukea toisianne tilanteessa kuin tilanteessa.

11. Olkaa varmoja suhteestanne: Opi luottamaan toiseen ja tue toista, jotta voit olla varma siitä, mitä välillänne on. Miten voit ikinä rakentaa tulevaisuutta suhteelle, josta et ole varma?

12. Rakentakaa elämää yhdessä: Tulevaisuutta kannattaa rakentaa yhdessä, kun olette varmoja suhteestanne. Suunnitelkaa tulevaisuutta yhdessä ja olkaa rehellisiä siitä, mitä haluatte tulevaisuudessa tehdä.

13. Huolehdi omasta elämästäsi: Vaikka tulevaisuutta onkin hyvä rakentaa yhdessä, kannattaa huolehtia myös siitä, että teillä on omat, erilliset elämänne. Pidä yhteyttä ystäviisi ja perheeseesi, ja järjestä aikaa omille menoille ja harrastuksillesi.

14. Opi entisistä virheistäsi: Suhteessa on tarkoitus oppia ja kasvaa ihmisenä, ja jokainen suhde opettaakin varmasti jotain uutta. Sen vuoksi edellisissä suhteissa tehtyjä virheitä ei kannata toistaa enää nykyisen kumppanin kanssa.

15. Luovu mustasukkaisuudesta: Mustasukkaisuus on syövyttävä ja turha tunne, josta kannattaa luopua heti suhteen alkuvaiheilla. Jos tunnet mustasukkaisuutta, puhu siitä tuoreen kultasi kanssa: miksi tunnet olosi mustasukkaiseksi, ja koetko, ettet voi luottaa kumppaniisi?

16. Nauti: Tärkeintä on kuitenkin pitää hauskaa ja nauttia, sillä liika murehtiminen ja analysointi voi pilata parhaimmatkin suhteet.

Lue myös: Ystävyydestä rakkaudeksi - 5 asiaa, jotka tapahtuvat aloittaessasi suhteen parhaan kaverisi kanssa

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat