Kuva: Fotolia

5 erimielisyyttä, jotka voivat johtaa suhteen päättymiseen

30.05.2016 16:15 - Emma Ylistalo

Tietyistä aiheista riiteleminen saattaa olla varoitusmerkki pariskunnalle.

Jokaisessa parisuhteessa on varmasti riitoja, mutta ne saadaan usein kuitenkin selvitettyä. Oletko koskaan ajatellut voiko joku riita olla niin suuri, että se voisi johtaa jopa eroon? Asiantuntijat kertovat viisi asiaa, jotka saattavat tuoda liian suuria esteitä suhteeseen, jos niitä ei saada selvitettyä.

1. Lasten hankkiminen

Hankkiako lapsia vai ei saattaa kuulostaa yksinkertaiselta keskustelulta pitkässä suhteessa, mutta sitä se ei välttämättä ole. Se haluaako toinen lapsia ja milloin, saattaa nimittäin muuttua ajan myötä. Jos esimerkiksi naimisiin mennään niin, että kumpikin haluaa pysyä lapsettomana, saattaakin toisen mielipide muuttua vuosien myötä. Toiselle se saattaa tuntua petokselta ja toinen taas ei välttämättä halua olla suhteessa, jossa ei voikaan saada lapsia.

2. Uskottomuus

Pettäminen on aina suuri loukkaus suhteessa. Monet syyt saattavat kuitenkin saada jäämään suhteeseen vielä uskottomuuden jälkeenkin. Jos toista on loukattu syvästi, voi olla hyvin vaikea palata vanhaan. Vaikka toiselle antaisikin anteeksi, unohtaminen voi olla todella hankalaa. Muutenkin salaisuudet pariskuntien välillä vaikuttavat suhteeseen.

3. Huonot välit toisen perheeseen

On aina hankalaa, jos parisuhteen toinen osapuoli ei tule toimeen toisen perheen tai sukulaisten kanssa. Vaikka toinen olisikin samaa mieltä, saattaa hän silti puolustaa perhettään. Toisinaan tällainen on aivan ymmärrettävää, mutta pidemmän päälle se voi olla haitaksi suhteelle. Jos toinen saa asiat selvitettyä perheensä kanssa, voivat kumppanin sanomiset jäädä häiritsemään.

4. Erilaiset uskonnolliset vakaumukset

Mikä tahansa uskonnollinen eroavaisuus, jota toinen ei voi hyväksyä tai josta ei voi tehdä kompromisseja, saattaa aiheuttaa hallaa suhteelle.

5. "Ihan sama"

Mikä tahansa riita, joka loppuu "ihan sama", on pahin. Se ei ole ok, jos joudut teeskentelemään kaiken olevan hyvin. Jos et pysty suoraan ilmaisemaan tunteitasi, suhteesi ei ole kauhean vakaalla pohjalla.

Lähde: Women's Health

Lue myös: "Ottakaa ongelmanne vakavasti" - 24 ohjetta pitkään parisuhteeseen

Kilpailut

Uusimmat