Vältä näitä ruokia! Tässä ovat aivojen pahimmat viholliset

17.09.2012 07:00 - Antti Granlund

Terveyden tukipilareiden asiantuntija Paula Heinonen kertoo, mistä ruoka-aineista on eniten haittaa aivoille.

- Teollisesti prosessoidut rasvat ja kovennetut rasvat heti pois ruokavaliosta. Eli siis mikroaaltouunissa valmistetut popkornit, kasvirasvajäätelöt, donitsit, ranskanperunat, keksit, riksut ja raksut, valmisruoat, kaikki nämä, Heinone komentaa.

Heinosen mukaan niin sanotut transrasvat menevät osaksi aivojen solukalvoa, jolloin sen rakenne kovettuu ja jäykistyy. Tämä johtaa aivojen ikääntymiseen.

Heinonen kertoo myös liiallisen sokerin olevan haitaksi aivoille, koska se johtaa sokeroitumiseen kehossa ja verenvirtauksen heikkenemiseen. Hänen listallaan ovat myös valkojauhotuotteet, eli raffinoidut leivät, riisit ja pastat.

- Sitten on asia, jota ihmiset eivät millään tahdo myöntää tai uskoa. Punainen liha on huonoksi aivoille, koska siinä on paljon tyydyttynyttä rasvaa. Asia on vakava varsinkin, jos perimä on huono.

Yllättävää ei liene tieto siitä, että liika alkoholi ja tupakka ovat aivojen vihollisia. Sen sijaan harva tietää, että myös ummetus on huonoksi aivoille.

Terveyden Tukipilarit Iskelmässä sunnuntaisin klo 9 ja torstaisin klo 18.

Kilpailut

Uusimmat