Paula Heinoselta yllättävä niksi laktoosi-intoleranssin selättämiseen - olisitko arvannut?

11.05.2014 08:30 - Anna Hopi

Laktoosi-intoleranssi on varsin yleinen vaiva suomalaisilla - jokainen tuntee jonkun, jolle maito on ongelma. On omanlaistaan hupia yrittää vältellä maitotuotteita, kun monesti ruoat ja kakut tehdään tavallisesta maidosta.

Nyt Terveyden Avaimet -ohjelmassa on kuultu eräs tapa hoitaa kupruttelevaa vatsaa. Paula Heinosen mukaan maitohappobakteereista voi nimittäin olla apua yllättävällä tavalla vaivasta kärsivälle henkilölle. Laktoosi-intoleranssista voi päästä jopa kokonaan eroon.

- Suosittelen, että söisit myös näitä probiootteja, eli maitohappobakteereita. Jotkut ihmiset ovat päässeet kokonaan eroon tästä laktoosi-intoleranssivaivasta niiden avulla. Moni sanoo, että täyttä roskaa - höpö höpö! Kyllä se vaan näin käy, mutta se edellyttää sellaista säännöllistä ja pitkäaikaista käyttöä, kertoi Heinonen ohjelmassa.

- On mahdollista, että ne aktivoivat epiteelisolukkoa tuottamaan laktaasientsyymiä, mistä meillä laktoosi-intolerantikoilla on puute. Tai sitten on mahdollista, että ne jollain muulla tavalla saavat lisättyä laktaasientsyymin tuotantoa.

Kilpailut

Uusimmat