Minne tunteet varastoituvat? Kehon 12 energiakeskusta paljastavat mitä sinä tukahdutat

01.06.2015 15:18 - Anna Hopi

Ihminen on tunteva olento ja tunteet ovat energiaa. Kun tunteita ei vapauteta, ne varastoituvat kehoon.

Siksi moni kantaakin "taakkaa selässään" ja kärsii erilaisista kehon vaivoista, jotka ovat todellisuudessa tunneperäisiä. Voit tutkailla alla olevan kaavion perusteella tarkemmin, mistä vaivasi voivat kieliä.



Hartioiden alue kertoo taakoista ja vastuista. Kannat isoa taakkaa, suorastaan maailman murheita hartioillasi.

Kurkussa ovat itseilmaisuun liittyvät asiat. Kun et luota toisiin, etkä voi puhua tunteistasi suoraan, kurkkusi tuntuu tukahtuneelta. Se voi oireilla myös hoivan tarvetta.

Sydän on keskuksesi, ja siihen liittyvät syvät surun ja menetyksen tunteet. Jos tunnet tyhjyyttä, rakkauden puutetta. Sydänoireet voivat kertoa avuttomuuden tunteesta, yksinäisyydestä ja mielen harhoista. Myöskin häpeä, pettymykset ja kokemasi julmuudet tuntuvat vereslihalla olevassa sydämessäsi. Ei turhaan sanota, että sydän voi särkyä. Lisäksi sydämeen on talletettu geneettinen muistisi esi-isiesi teoista ja ajatuksista.

Pallealla on pelkokeskus. Siellä ihminen tuntee fobiansa. Pelkona on kontrollin menetys ja jos se kohta oireilee sinussa, saatat pelätä antavasi voimaasi toisille. Jos ihmissuhteissa tuntuu tuskallisia asioita, tunnet sen palleassa.

Vasemmassa kyljessäsi on häpeän ja syyllisyyden tunteiden keskus. Sinne varastoituvat tunne siitä, ettei sinua hyväksytä sellaisenaan sekä itsekritiikki. Jos kylkesi oireilee, sinun saattaa olla vaikea ottaa vastaan hyviä asioita.

Oikea kylkesi taas liittyy vihaan. Sinne piilotat vihasi ja raivosi toisia kohtaan sekä itseäsi kohtaan. Jos tunnet kateutta, mutta sillä ei ole sijaa elämässäsi, tunne varastoituu oikeaan kylkeen inhon tunteena.

Vatsan alueelle varastoituvat perheeseen liittyvät asiat sekä seksuaalisuuteesi liittyvät asiat. Jos sinua on kohdeltu kaltoin lapsena, tai jotain vietiin sinulta pois, saatat kasvattaa muhkean vatsan suojataksesi itseäsi. Raiskaus, ahdistelu ja muun kaltaiset itseä vastaan kohdistetut hyökkäykset oireilevat vatsassa.

Jos tunnet, ettet saa tarpeeksi emotionaalista tukea, vasen puoli lantiostasi saattaa oireilla kivuilla. Oikea puoli oireilee taas siksi, jos koet tarvitsevasi taloudellista tukea.

Sukuelinten alueella on selviytymiskeskuksemme. Jos siellä on ongelmia, sinulla saattaa olla pelko siitä, ettet selviä jostain uhkaavasta asiasta. Tuolle alueelle varastoituvat elämän ensimmäisiin vuosiin liittyvät kipeät asiat.

Vasemmalla puolella alavatsaasi ovat petetyksi tulemisen tunteet ja itsepetos. Oikealla puolella ovat torjutuksi tulemisen tunteet ja siitä syntyvä kipu sydämessä.

Lähde: Collective Evolution.

Kilpailut

Uusimmat