Heräsitkö väärällä jalalla? Suomalaisasiantuntija antoi 3 neuvoa parempaan päivään

13.04.2016 07:54 - Anna Hopi

Kirjailija ja muutosvalmentaja Maaretta Tukiainen kehottaa etsimään kiitollisuuden aiheita kehnosti alkaneesta päivästä.

Äskettäin ilmestyneessä Hyvän mielen taidot -kirjassa Maaretta Tukiainen kertoo keinoista, joilla jokainen voi kasvattaa omaa stressin sietokykyään ja luoda elämäänsä onnellisuutta, menestystä ja hyvää mieltä. Tukiaisen mukaan huonon päivän suunnan voi kääntää mielen avulla jopa muutamassa minuutissa.

- Idea on, että jopa minuutti aamulla voi riittää. Voit virittää päiväsi jo aamusta asti myönteiselle mielelle. Mitä jos odottaisimmekin, että juuri tänään voi tapahtua jotain yllättävää hyvää. Mielen suuntaaminen siihen, mikä on hyvin, suitsee kielteisyyttä ja auttaa näkemään arjessa enemmän joustoa ja mahdollisuuksia, kertoo nainen.

Joskus kuitenkin heräämme pahalla tuulella, iskemme päämme seinään tai olemme myöhässä jostain. Mikä silloin auttaa?

1. Kiitollisuus.

- Kiitollisuus on helpoin tapa kohottaa mielialaa. On hyvä miettiä, että onko minulla nyt kaikki pepullaan, vai onko niin, että jotkut asiat ovat elämässäni itse asiassa hyvin? Tutkimusten mukaan tämä todella nopeasti auttaa pääsemään mielialahississä ylöspäin, kommentoi Tukiainen.

2. Auta muita.

- Kätevä keino kääntää päivän suunta positiiviseen on tehdä muille hyvää. Muiden auttaminen on helppo tapa päästä omasta ongelmasta irti. Yleensä se myös lisää suhteellisuudentajua.

3.Pysähdy.

- Yksinkertaisin asia on pysähtyä, hengittää pari kertaa ja miettiä, miten voisin tässä toimia toisin. Jo pienikin hidastaminen saattaa tuoda oivalluksia, joiden avulla pääsee eteenpäin jumitusolosta.

Kilpailut

Uusimmat