Kuva: Fotolia

Sokeri ei ole ainut syyllinen painonnousuun - liha lihottaa yhtä paljon

31.08.2016 08:15 - Reija Saarinen

Tuoreen tutkimuksen mukaan siellä missä syödään paljon lihaa, on ylipainoa.

Australialaistutkimuksen mukaan vain sokerin nauttiminen ei tee ihmisestä lihavaa. Myös liha aiheuttaa lihavuutta. Sen todistaa se, että siellä missä nautitaan paljon lihaa, on myös paljon ylipainoa.

Tutkijat analysoivat tietoja yhteensä 170 maasta. Mitä enemmän lihaa oli saatavilla ja käytettävissä, sitä suurempia maan asukkaat olivat. Tämän jälkeen tarkasteltiin asukkaiden aktiivisuutta, kalorinkulutusta, bruttokansantuotetta sekä kaupungistumisen tasoja. Tulos oli selvä, sokerin syyksi voitiin laskea noin 13 prosenttisesti lihavuus, lihan toiset 13.

- Pidämme siitä tai emme, rasvoja ja hiilihydraatteja on ruokavaliossamme nykyään aivan tarpeeksi kattamaan päivän tarpeet. Lihan proteiini sulaa hitaammin kuin rasva ja sokeri. Tämä tekee saamastamme energiasta proteiini ylijäämää, joka taas alkaa varastoida rasvaa kehoon, toteaa tutkija Wenpeng You.

Lue myös: Syö enemmän kasviksia - katso miten korvaat lihan ja maitotuotteet helposti

Lähde: Munchies.com

Kilpailut

Uusimmat