Kuva: Fotolia

Liiku persoonasi mukaan - lue, mikä liikuntamuoto sopii juuri sinulle

21.11.2016 21:45 - Emma Ylistalo

Löytämälle itsellesi sopivimman urheilumuodon, saat siitä tehtyä rutiinin.

Liikuntavaihtoehtoja on vaikka kuinka paljon, mutta löytämällä itselle juuri sen sopivan, teet liikunnasta pysyvän osan arkeasi. Lue alta vaihtoehdot erilaisille parsoonallisuuksille ja valitse joukosta omasi. Kun opit, mikä motivoi juuri sinua, löydät parhaan lajin itsellesi. 

Jos kyllästyt helposti... sekoittele.

Haet luultavasti liikunnasta eritoten iloa. Tällöin kannattaa ilmoittautua hauskalle ryhmäliikuntatunnille, kuten esimerkiksi ilmajoogaan. Kokeile taas jotain erilaista seuraavana päivänä. Ilmoittaudu kuntosalille, jossa on suuri valikoima erilaisia ryhmäliikuntatunteja. Näin et varmasti pääse kyllästymään.

Jos tavoittelet aina hyviä arvosanoja... osallistu kilpailuun.

Jos sinua motivoi tavoitteiden asettaminen ja niihin pyrkiminen, kannattaa se käyttää hyödyksi myös liikunnassa. Ilmoittaudu johonkin urheilutapahtumaan ja käytä sitä motivaationa liikkumiseen. Puolimaraton tai leikkimielinen estejuoksu sopivat sinulle. Jos olet johtajatyyppiä, järjestä esimerkiksi yhteisiä lenkkejä muille samaan tavoitteeseen pyrkiville.

Jos olet analyyttinen... hanki valmentaja.

Analyyttinen ihminen kaipaa usein yksityiskohtaisia tietoja ennen päätöksen tekemistä. Käy siis välillä treenaamassa esimerkiksi personal trainerin kanssa. Näin saat selville faktat siitä, miksi sinun kannattaa toisinaan nostella painoja ja toisinaan lähteä pitkälle lenkille.

Jos ajattelet liikaa... crossfit voi olla lajisi.

Tarvitset treenisi olevan tauko kiireestä ja etenkin sellainen, että saat tyhjennettyä pääsi miljoonista ajatuksista. Crossfit voi olla sinulle sopiva laji, sillä siinä sinun täytyy treenata täysillä ja keskittyä liikkeisiin, jolloin huolet jäävät helposti taka-alalle.

Jos olet introvertti... urheile yksin.

Et välttämättä tunne oloasi mukavaksi ryhmäliikuntatunneilla ja se on täysin ymmärrettävää. Tällöin ratkaisu voi olla vaikka kotona tehty jumppa, johon kannattaa hakea apua esimerkiksi netistä löytyvistä videoista. Näin saat tehdä treenin rauhallisesti yksin, mutta voit myös samalla varmistua, että teet liikeet oikein.

Jos olet ekstrovertti... ilmoittaudu ryhmäliikuntaan.

Ekstrovertti ihminen saa usein voimaa sosiaalisesta tuesta ja näin ollen ryhmäliikuntatunnit voivat olla paras paikka liikkua. Lähde tanssilliselle zumba-tunnille tai joogaan - mikä vain sinusta tuntuu mukavimmalta. Samankaltaisten ihmisten tuki urheillessa auttaa sinut parhaisiin suorituksiin.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Talven tehokkain treeni onnistuu missä vaan ja saa rasvan sulamaan – kokeile!

Kilpailut

Uusimmat