Kuva: Fotolia

Terveellisempi ruokavalio helposti - ruuat, jotka kannattaa nauttia samalla aterialla

24.03.2017 11:45 - Emma Ylistalo

Syömällä tietyt ruoka-aineet samalla aterialla varmistat, että tärkeät ravintoaineet imeytyvät hyvin.

Joitakin ruokia kannattaa syödä yhdessä. Jotkin ravintoaineet nimittäin imeytyvät kehoosi paremmin, kun syöt samalla lautasella jotain tiettyä ravintoainetta. Lue alta lista ruuista, jotka kannattaa syödä samalla aterialla.

Banaani ja jogurtti

Nämä kaksi yhdessä ovat todella ravitseva yhdistelmä. Jogurtissa on proteiinia ja banaanista saat kaliumia. Kummankin saaminen treenin jälkeen on todella tärkeää, joten niiden yhdistäminen välipalaksi on hyvä idea. 

Erilaiset marjat

Kun syöt sekaisin erilaisia marjoja, saat helposti erilaisia ravintoaineita. Sekoita vaikka mustikoita, mansikoita ja mustaherukoita keskenään.

Tomaatit ja oliiviöljy

Tommaattien karotenoidit ja lykopeeni ovat loistava yhdistelmä oliiviöljyn kanssa, sillä se auttaa hallitsemaan kolesterolia ja verenpainetta.

Pinaatti ja sitruuna

Pinaatista saat rautaa. Se taas kannattaa parittaa sitruunamehun kanssa, sillä sitruuna auttaa pinaatista saamaasi rautaa imeytymään.

Kanamuna ja juusto

Juusto sisältää kalsiumia ja kananmunan keltuainen taas sisältää D-vitamiinia. Kehosi tarvitsee D-vitamiinia, jotta kalsium imeytyy hyvin. Näiden ruokien yhdistäminen on siis loistava idea.

Lue myös: Kevyempi arki kasviksilla – katso helpot vinkit!

Lähde: Boldsky.com

Kilpailut

Uusimmat