Kuva: Fotolia

"Kiinnitä huomiota uniin, ole luova" - parhaat tavat kehittää intuitiota

18.04.2017 12:59 - Anna Hopi

Luova tekeminen vahvistaa intuitiota.

Intuitio on yksi älykkyyden kehittyneimmistä muodoista. Vaistomaisen tunteen ansiosta moni on välttynyt ikävyyksiltä ja osannut valita oikein kahdesta vaihtoehdosta. Intuitiotaan kuunteleva ihminen omaa luottavaisemman asenteen elämää kohtaan, ja uskaltaa kuunnella sisäistä ääntään.

On monia tapoja vahvistaa omaa intuitiotaan. Listasimme niistä toimivimmat alle.

1. Meditointi - hiljentyminen tuo sinut tarkkaavaisempaan tilaan, jossa kuulet paremmin sisäistä ääntäsi.

2. Kiinnitä huomiota uniisi. Unissa on symboleja ja tarinoita, jotka avaavat sinulle oman alitajuntasi viestejä. Mitä viime yön unessasi tapahtui?

3. Ole luova. Piirtäminen ja kirjoittaminen - tai mikä tahansa muu luova toiminta - hiljentää kognitiivistä mieltäsi ja antaa enemmän tilaa intuitiolle.

(kuva: Fotolia)

4. Testaa intuitiotasi. Onko sinulla vaistonomainen tunne, että huomenna sataa, vaikka säätiedote lupaa auringonpaistetta? Saatko tunteen, että ystävän uusi poikaystävä on hänelle huono valinta? Kirjoita intuitiosi viestit ylös, ja tarkista ne myöhemmin.

5. Kuuntele kehon viestejä. Intuitio puhuu kehosi kautta. Jos asia on hyväksi sinulle, tunnet olosi tyyneksi ja positiiviseksi sitä miettiessäsi. Jos jonkin asian ajattelu tuottaa sinulle ahdistusta ja paineen tunnetta, mieti, onko se sinua varten.

6. Vietä aikaa luonnossa. Luonto laittaa kognitiivisen mielen pois päältä ja pystyt paremmin keskittymään intuitioon, kun lähelläsi vesi liplattaa järvessä, linnut lentävät taivaalla ja ihailet metsämaisemaa.

7. Opi menneestä. Muistatko jonkun tapahtuman menneestä, jossa sinulla oli intuitio asiasta, etkä kuunnellut sitä? Käy läpi tapaus kunnolla mielessäsi. Mitä vaistosi kertoi sinulle, ja yrititkö väittää tuntemuksiasi mielikuvitukseksi? Päätä luottaa intuitioosi ensi kerralla.

(kuva: Fotolia)

Lähde: Mind Body Green.

Lue myös: Miten hyödynnät intuitiotasi, Lauri Tähkä?

Lue myös: Oletko hukannut intuitiosi? 6 paljastavaa merkkiä

Kilpailut

Uusimmat