Kuva: Fotolia

5 superruokaa, joilla teet treenaamisesta vieläkin tehokkaampaa

02.05.2017 22:45 - Karoliina Kotala

Liikunnalla on tunnetusti tärkeä rooli hyvinvoinnissa. Jos itse liikunnan sekä sen hyödyt haluaa maksimoida, kannattaa satsata muutamaan superruokaan.

Olitpa sitten urheiluhullu tai arkiliikkuja, kannattaa oikeanlaisesta ravinnosta huolehtia jokaisen liikkujan. Ravintoasiantuntijat listasivat viisi eri ruoka-ainetta, jotka on hyvä ottaa osaksi omaa ruokavaliota, jos haluat saada liikunnasta parhaan hyödyn.

Kvinoa

Hiilihydraattipitoinen kvinoa sisältää runsaasti magnesiumia, fosforia ja rautaa  ja se on mainio treenaajan eväs. Kvinoa myös sisältää kaikkia ihmisen tarvitsemia välttämättömiä aminohappoja oikeassa suhteessa, mikä on harvinaista kasvikunnan tuotteissa. Nauti kvinoa-ateria treenin jälkeen.

Bataatti

Erityisesti raskaan treenin jälkeen, bataatti on erinomainen eväs. Bataatti sisältää paljon ravintokuitua, C-vitamiinia, A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia sekä B6-vitamiinia. 

Mustapavut

Terveelliset mustapavut ovat mainio eväs ennen treeniä. Runsaasti kuituja sisältävät pavut pitävät tehokkaasti nälän loitolla ja parantavat aivojen toimintaa sekä ovat hyväksi sydämelle.

Kaurahiutaleet

Maittava aamiainen on aina tärkeä, mutta etenkin ahkerasti liikkuvien tulisi huolehtia riittävästä aamiaisesta. Runsaskuituiset kaurahiutaleet pitävät nälän pitkään poissa ja puurosta saat lisäksi energiaa sekä arvokkaita ravintoaineita. Kauran kuidut myös hellivät vatsaa. Jos aamuisin ei ole aikaa puurojen keittelylle, tee illalla tuorepuuro valmiiksi jääkaappiin.

Lue myös: Kolottaako herkkuhammasta? 4 maukasta ei-lihottavaa vaihtoehtoa

Lähde: The Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat