Kuva: Fotolia

Terveelliset naposteltavat, jotka voivat aiheuttaa turvotusta

22.06.2017 12:15 - Reija Saarinen

Myös muun muassa mangot voivat saada mahan turpoamaan.

Vatsan turvotus on ikävä vaiva, joka voi yllättää kesken päivän. Usein ajatellaan, että turvotusta aiheuttavat sellaiset ruoka-aineet kuten herneet ja pavut, mutta ikävä kyllä asia ei ole aivan näin.

Daily Starin mukaan on nimittäin olemassa myös muita, terveelliseksi miellettyjä herkkuja, jotka voivat saada vatsan pullottamaan ikävästi.

1. Mangot

Elimistön voi olla vaikea sulattaa fruktoosia, jota muun muassa mangoissa on runsaasti. Koska niissä on enemmän fruktoosia kuin glukoosia, saattaa se johtaa ilmavaivoihin ja turvotukseen.

2. Porkkanat

Porkkanoissa on hurjasti vitamiineja ja mineraaleja, jotka tekevät keholle hyvää. Sen lisäksi niissä on kuitenkin runsaasti myös kuituja, jotka voivat aiheuttaa turvotusta.

3. Omena

Omenissa on runsaasti antioksidantteja sekä fruktoosia. Kun fruktoosi ei imeydy verenkiertoon suolen seinämän läpi, se lähetetään suolistoon. Se taas saattaa olla syypää turvotukseen.

4. Karhunvatukat

Karhunvatukoissa on polyoleja, jotka tunnetaan myös nimellä sokerialkoholi. Sen jäänteet saattavat aiheuttaa vatsassa turvotusta.

5. Artisokka

Artisokassa on luonnollista sokeria, jota elimistön voi olla vaikea hajottaa. Tämä sokeri ei ole nimittäin kuin tavallinen sokeri, vaan se kulkeutuu paksusuoleen ehjänä, jonka jälkeen bakteerit hajottavat sen. Tämä hajotusprosessi saattaa aiheuttaa ikäviä kaasuja.

Lue myös: Vatsan turvotuksesta eroon päivässä - 15 vinkkiä hoikempaan uumaan

Lähde: Daily Star

Kilpailut

Uusimmat