Kuva: Fotolia

Voit estää lihomisen vaikuttamalla geenien toimintaan - katso miten

20.07.2017 19:15 - Senja Rapila

Esimerkiksi vaikuttamalla omaan ruokavalioon voit tehdä jo paljon hyvää. Sen lisäksi vihreän teen juominen auttaa pitämään painon kurissa.

Voit lukea Women's Health -sivuston vinkit alapuolelta.

1. Luota proteiiniin

Kana, kananmunat ja muut proteiinirikkaat ruuat ovat paljon muutakin kuin lihaksen kasvattajia. Vuonna 2014 julkaistussa tutkimuksessa on huomattu, että henkilöillä jotka kantavat FTO-geeniä (joka on painoindeksiin eniten vaikuttava geeni) oli vähemmän pikkunälkää ja muita himoja, kun he söivät vähäkalorisen ruoka-annoksen, missä oli 25 prosenttia proteiinia.

Nauti päivässä jokaisella aterialla pieni määrä proteiinirikasta ruokaa, kuten kalkkunaa, katkarapuja tai pähkinöitä. Proteiini auttaa kroppaasi toimimaan ja palautumaan treenin jälkeen.

2. Syö aikaisin

Ihmisen kroppa toimii sisäisen kellon avulla, mikä on osasyy siihen, miksi väärään aikaan aamulla herääminen tuntuu niin kamalalta.

Vuonna 2016 tehdyssä tutkimuksessa huomattiin, että ylipainoiset ihmiset jotka kantoivat PLIN1 -geeniä (joka on yhdistetty ylipainoon), pudottivat enemmän painoa, kun he söivät lounaan aikaisin päivällä. Mitä aiemmin he söivät keskipäivän lounaan, sitä paremmat tulokset olivat. Muista siis syödä aamupala ja käy aikaisin lounaalla.

3. Lisää liikuntaa

Fyysisen työn teko voi auttaa vähentämään FTO-geenin vaikutuksia, Marylandin Yliopiston tutkijat ovat kertoneet. Joten lisää liikuntaa päivääsi, jotta saat pidettyä FTO-geenin kurissa. Yritä polttaa vähintään 900 kaloria liikkumalla; juoksemalla, kävelemällä tai muilla tavoin.

4. Syö välimerellisesti

MC4R-geeni yhdistetään liikalihavuuteen ja kakkostyypin diabetekseen. MC4R-geeni osallistuu nälän, ruokahalun ja energiankulutuksen säätelyyn.Tuoreissa tutkimuksissa kuitenkin kerrotaan, että välimerellinen dieetti voi vähentää tämän "vaarallisen" geenin vaikutusta. Syö siis laadukasta ruokaa ja luovu kokonaan prosessoidusta valmisruuasta.

5. Juo vihreää teetä

Vihreä tee aktivoi useita geenejä, jotka tasapainottavat aineenvaihduntaa, kuten GLUT4. Vihreän teen juominen pelkiltään, ilman maitoa tai sokeria, auttaa myös saamaan verensokerin tasapainoon. Juo siis vähintään yksi lasillinen vihreää teetä päivässä.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Välipalat, jotka tutkitusti tekevät sinusta pahantuulisen – karsi ruokavaliostasi jo tänään

Lue myös: Ruoka-aineet, joita voit syödä hyvällä omallatunnolla

Lue myös: Kaurapuuron 8 merkittävää terveyshyötyä – ota kaura osaksi ruokavaliotasi jo tänään

Kilpailut

Uusimmat