Kuva: Fotolia

Liikkumattomuus vaikuttaa kehoosi enemmän kuin arvaatkaan - lue miten

14.12.2017 22:45 - Katariina Auvinen

Muun muassa luusi heikkenevät.

Joskus treenaaminen ei vain maistu, vaikka tekisit mitä motivoidaksesi itseäsi. Tiedätkö kuitenkaan, mitä kehossasi tapahtuu, jos lopetat treenaamisen?

Liikkumattomuudella on suuri vaikutus hyvinvointiimme ja siihen, millaisia ruokia meidän tekee mieli syödä. Se vaikuttaa hyvin kokonaisvaltaisesti meihin, joten luontopolulle kannattaa suunnata välillä, vaikka kiloja ei haluaisikaan karistaa. 

1. Himoitset epäterveellisiä ruokia 
Monet säännöllisesti ja tiukasti treenaavat noudattavat myös kurinalaisuutta omassa ruokavaliossaan. Vaikka nämä kaksi vaikuttaisivat kulkevan käsi kädessä, on asiassa myös toinen puoli kertoo The List-julkaisu. 

Tutkimukset ovat osoittaneet, että säännöllisesti treenaavat itse asiassa himoitsevat terveellisempää ruokaa. Sama pätee myös liikkumattomuuteen. Ihminen alkaa silloin helposti epäterveellisempää ruokaa. 

2. Liikkumattomuus vaikuttaa uneesi 
Jos sinusta tuntuu, että et saa kunnolla nukuttua, se voi johtua treenaamattomuudesta. Julkaisun mukaan säännöllisesti treenaavat ihmiset tuntevat nukkuneensa paremmin ja saavansa paremmin unta. 

3. Loukkaat itsesi helpommin
Kun sinulla ei ole vahvoja lihaksia suojaamassa kehoasi, voit loukkaantua paljon helpommin. Mitä enemmän treenaat kehoasi ja rasitat sitä, sitä paremmin se kestää muun muassa kehoon kohdistuneita iskuja. Tämä vaikuttaa niin sydämen- ja verisuonien kuntoon sekä tasapainoon ja notkeuteen. 

4. Vaikuttaa mielialaan 
Liikunnalla on todistettu olevan positiivinen vaikutus mielialaan. Liikunta vapauttaa hyvänolon hormoneja, joten voit paremmin fyysisesti kuten myös henkisesti. 

5. Luusi heikkenevät
Monet asiantuntijat ovat sanoneet, että erityisesti naisille tekisi hyvää vierailla hieman enemmän kuntosalilla. Painoharjoittelu auttaa pitämään luusi hyvässä kunnossa. 

Lue myös: Tiettyjä venytyksiä ei kannata tehdä ennen treeniä - katso lista

Lähde: The List 

Kilpailut

Uusimmat