Kuva: Fotolia

Etsi älykäs puoliso, omakin älykkyysosamääräsi nousee

30.05.2016 20:00 - Senni Loikala

Omilla valinnoilla on mahdollista parantaa älykkyysosamäärää. Älykäs puoliso, vitsailu ja fiksu ystäväpiiri ovat tehokkaimpia älykkyyden lisääjiä.

Politiikan ja psykologian emeritusprofessori James Flynn uusiseelantilaiselta Otagon yliopistolta kertoo Daily Mail -lehdelle tuoreesta tutkimuksestaan, jonka mukaan ihmiset pystyvät vaikuttamaan älykkyyteensä koko aikuisikänsä ajan. Aiemmin on uskottu, ettei ihmisen älykkyydessä tapahtuisi suuria muutoksia täysi-ikäistymisen jälkeen.

- Perheesi vaikutukset älykkyyteesi pienenevät lapsuuden jälkeen, mutta peli ei ole vielä pelattu, Flynn toteaa.

- Pystyt vaikuttamaan älykkyyteesi itse ja älykkyysosamääräsi voi vaihdella elämän aikana riippuen siitä, kuinka paljon jaksat milloinkin ponnistella sen eteen.

Professorin mukaan geenit ja lapsuudenaikaiset elämänkokemukset määrittävät noin 80 prosenttia älykkyydestäsi. Sen sijaan loput 20 prosenttia riippuu elämäntavastasi.

- Sinun ei kannata elää elämääsi tuntien, että lapsuutesi estää sinua saavuttamasta asioita, vaan pystyt kehittämään itse itseäsi paljon, Flynn kannustaa.

Älystä tulee terävämpi, jos...

Ajan viettäminen fiksujen ystävien kanssa, älykkään puolison löytäminen sekä hyviä hoksottimia vaativa työ ovat professorista parhaat tavat parantaa älykkyysosamäärää. Perhe-elämässä keskustelut, vitsailu sekä toisten haastaminen petraavat älykkyyttä.

Flynnista aivot ovat kuin lihas: Mitä enemmän niitä käyttää, sitä vahvemmat niistä tulee. Näin ollen jokaisella on muutamia helppoja konsteja parantaa älyään: vitsailu, keskustelut sekä muiden haastaminen.

Lähde: Daily Mail

Lue myös: Juot alkoholia usein, olet pitkä - tietyt seikat paljastavat, oletko keskivertoa älykkäämpi

Lue myös: Blondit ovatkin muita viisaampia! Päihittävät kaikki älykkyystestissä

Kilpailut

Uusimmat