Kuva: Fotolia

Haluatko karsia ruokavaliostasi lihottavat turhakkeet? Ota tehokkaat vinkit käyttöön

14.01.2017 17:15 - Karoliina Kotala

Pienillä teoilla on yllättävän suuri merkitys, ennen kaikkea ruokavalion suhteen.

Erilaiset paastot ja kuurit ovat suosittuja etenkin näin alkuvuodesta, mutta suurten kertamullistusten sijaan asiantuntijat suosittelevat pieniä muutoksia, joista on helpompi pitää kiinni. Eikä myöskään kannata erehtyä luulemaan, etteikö pienillä muutoksilla saisi näkyviä tuloksia, päinvastoin. 

Do it Right! -yrityksen perustaja, personal trainer Tanja Hinkkanen listasi pienet vaihdokset, jotka kannattaa ottaa käyttöön, jos haaveissa on karsia turhia epäterveellisyyksiä ja ylimääräisiä sokereita pois ruokavaliosta. 

Hunaja 

Jos maustat esimerkiksi teesi sokerilla, vaihda se hunajaan. Hunaja on makeampaa ja tarvitset sitä huomattavasti vähemmän. 

Jogurtti 

Maustetut jogurtit kannattaa vaihtaa maustamattomiin, sillä ne eivät sisällä turhia sokereita tai lisäaineita. Lisää vaikkapa kreikkalaisen jogurtin joukkoon marjoja ja hiukan hunajaa. 

Irtokarkit 

Irtokarkit ovat monen heikkous eikä niistä aina ole helppo luopua. Kokeile kuitenkin ainakin aluksi karkkihimon iskiessä nauttia ensin annos marjoja tai hedelmiä. 

Suklaa 

Vaihda maitosuklaa tummaan suklaaseen. Tuhti tumma suklaa on huomattavasti terveellisempää ja usein jo muutama pala riittää taltuttamaan makeanhimon. 

Punainen liha 

Nauti punaisen lihan sijaan useimmiten kalaa tai kanaa. Netistä löytyy myös toinen toistaan herkullisempaa kasvisruokareseptiä. 

Viljat 

Valitse aina täysjyvätuote, valkoisten pullaleipien sijaan.  

Napostelu 

Vältä suolattuja eväitä, kuten pähkinöitä. Valitse mieluummin suolaamaton tuote. 

Peruna 

Perunan ja pastan voi korvata toisinaan vaikkapa uunijuureksilla. Esimerkiksi bataatista saa maukkaan lisukkeen uunissa.

Lue myös: Hurjasti laihtunut Khloé Kardashian paljastaa salaisuutensa

Kilpailut

Uusimmat