Hyvinvointikouluttaja Sanna Wikström: "Kukaan ei voi olla tehokas kahdeksaa tuntia päivässä"

26.04.2016 14:19 -

Hidasta elämää -sivuston perustaja Sanna Wikström linjaa, että lyhyemmät työpäivät luovine taukoineen veisivät kohti tuloksellisempaa työskentelyä.

Hyvän elämän reseptit – Oivalluksia arjen keskelle -kirjan kirjoittanut Sanna Wikström korostaa, että tehokas työntekijä on sellainen, joka uskaltaa pitää taukoja ja heittää aivot narikkaan hetkeksi kiireen keskellä.

– Kukaan ei voi olla tehokas kahdeksaa tuntia päivässä ilman, että se kostautuu jossakin kohtaa. Tehokkaana pysyminen vaatii hengähdystaukoja ja sen, että uskaltaa päästää irti asioista työpäivän aikana, hyvinvointikouluttaja painottaa.

Wikström käyttää tehokkaan työntekijän esimerkkinä ystäväänsä, joka on hoitanut kiireistä ja stressaavaa myyntijohtajan virkaa. Kiireisimpänä työpäivänä hän uskaltaa jättää työt sikseen ja lähtee esimerksiksi tapaamaan ystäviään.

– Silloin kun hänellä on hullun lailla tekemistä, hän jättää kaiken. Ystäväni laittaa läppärin kiinni ja lähtee kävelemään, eikä pidä mitään kiirettä. Kun hän palaa työpisteelleen takaisin hänestä tuntuu, ettei enää olekaan kiire ja asiat ovat ikään kuin järjestyneet päässä, Wikström kertaa.

Parhaat ideat syntyvät vessassa

Sanna Wikströmin mukaan paras mahdollinen työntekijä on sellainen, joka saa energiansa tekemästään työstä, ilman että voimavara-akut tyhjenevät. Tällöin on tiedostettava, mitkä asiat työssä tekevät hyvää.

– Parhaat ideani, josta saan elantoni, syntyvät vessassa tai suihkussa tai vaikka kävelyllä tai leikkipuistossa. Tämä ei ole sitä aikaa kun istun tietokoneella, vaan myöhemmin tietokoneelle istahtaessani muutan ideani konkreettiseen muotoon, hän avaa työskentelymetodejaan.

Yrittäjän mukaan hänellä itsellään ei ole varaa istua tietokoneen ääressä tyhjin katsein odottamassa, josko jotakin ideoita syntyisi.

– Jos ajattelee työnantajan kannalta, joka maksaa joka ikisestä minuutista, niin tyhjät minuutit käyvät kalliiksi. Itse olen mieluummin tehokas kuuden tunnin työpäivän ajan, ja vietän loppuajan lasteni kanssa, hän linjaa.

Kilpailut

Uusimmat