Kuva: Fotolia

Mantelit polttavat vatsarasvaa - katso montako päivässä kannattaa syödä

26.11.2016 19:15 - Karoliina Kotala

Mantelit ovat tunnetusti superevästä ja niistä löytyy monenlaista terveyshyötyä. Harva kuitenkaan tietää, että niistä on apua myös painonpudotuksessa.

Mantelit ovat tunnetusti superevästä ja niistä löytyy monenlaista terveyshyötyä. Harva kuitenkaan tietää, että niistä on apua myös painonpudotuksessa.

Manteleiden on muun muassa todettu alentavan verenpainetta, pitävän kylläisenä, sisältävän runsaasti kuituja ja proteiinia ja ne toimivat erinomaisena välipalana. Tuore tutkimus on kuitenkin todennut manteleiden myös auttavan painonpudotuksessa ja tehoavan erityisesti vatsarasvaan.

Tutkimuksessa seurattiin 86 ylipainoista henkilöä, jotka noudattivat dieettiä 12 viikon ajan. Osa koeryhmästä nautti manteleita ja osa ei. Tutkimuksessa kävi ilmi, että manteleita säännöllisesti syöneet koehenkilöt pudottivat enemmän painoa ja laihtuivat enemmän vatsan seudulta kuin henkilöt, joiden dieettiin eivät mantelit kuuluneet. Tutkijat eivät ole yllättyneitä siitä, että mantelit auttavat painonpudotuksessa, sillä ne tunnetusti sisältävät kylläisenä pitävää proteiinia, mutta niiden teho erityisesti vatsarasvaan on saanut tieteilijät hämmästymään todella.

Tutkijat kuitenkin muistuttavat, ettei pelkkä manteleiden popsiminen takaa laihtumista, sillä mantelitkin sisältävät runsaasti rasvaa, vaikkakin hyvää sellaista. Tutkimukseen osallistuneet henkilöt olivat myös tiukalla dieetillä ja nauttivat manteleita vain pieniä määriä. Koehenkilöt nauttivat tarkalleen ottaen noin puoli desiä manteleita päivässä. Jos siis haluat ottaa mantelit osaksi ruokavaliotasi, muista kohtuus.

Lue myös: Personal trainer paljastaa: 5 ohjetta, joilla todella onnistut laihduttamisessa

Lähde: Women's Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat