Kuva: Fotolia

Mitä kehossa tapahtuu orgasmin aikana?

20.07.2016 16:15 - Tiina Svensk

Itse kliimaksin hetkellä tulee tuskin koskaan ajateltua, mitä kehossa oikeastaan tapahtuu.

Seksin aikana kenenkään ei tulisi ajatella sitä, mitä erikoisuuksia kehossa tapahtuu. Kiihottuminen nimittäin käynnistää kehossamme hormonien, hermoimpulssien ja lihasjännitysten hyökyaallon, joka saa aikaan hyvän olon tunteen.

Kirjoitimme aiemmin siitä, miten seksi vaikuttaa kehoomme. Nyt Refinery29 -sivusto on kuitenkin selvittänyt, mitä kehossa tapahtuu itse huippuhetkellä, eli silloin, kun saamme orgasmin.

Orgasmin anatomia

Vaikka tutkijatkaan eivät täysin vielä osaa selittää klitoriksen anatomiaa, tiedämme kyllä klitoriksen tarkoituksen seksissä: nautinnon tuottaminen. Klitoriksessa on uskomaton määrä hermoja, minkä vuoksi se on erityisen herkkä.

Klitoris levittäytyy vaginan molemmin puolin. Vaginan seinämät taas ovat päällystetty pehmeällä kudoksella, joka päällystää venyviä lihaksia. Vagina johtaa kohdunkaulaan, joka on tie kohtuun.

Kiihottuminen johtaa verenkierron lisääntymiseen kyseisellä alueella. Kehosi lihakset kuitenkin jännittyvät kauttaaltaan.

Jokainen orgasmi on ainutlaatuinen

Kun lopulta saat orgasmin, vaginan, anuksen ja kohdun lihakset supistuvat ja rentoutuvat nopealla tahdilla. Tajunnanräjäyttävä kokemus ei kuitenkaan tapahdu ainoastaan sukuelimissämme, vaan myös aivoissa.

Orgasmin aikana kehoon vapautuu oksitosiinia, joka lisää esimerkiksi läheisyyden ja empatian tuntemuksia. Ennen orgasmia naisen aivoissa hippokampus ja mantelitumake ovat aktiivisempia kuin normaalisti. Kliimaksin hetkellä myös muut aivojen osat aktivoituvat huomattavasti, mikä lisää turvallisuuden ja rentoutumisen tunnetta.

Tärkeää on kuitenkin muistaa, että jokaisen naisen orgasmi on ainutlaatuinen, sillä myös jokaisen keho on uniikki. Joka tapauksessa jokainen voi varmasti olla yhtä mieltä siitä, että orgasmit tuntuvat mahtavilta.

Lue myös: Orgasmin saaminen jokaisella seksikerralla voi olla vaarallista

Lähde: Refinery29

Kilpailut

Uusimmat